Închide Close

Editura Humanitas, Literatură

Tatiana Niculescu,
Englezul din Gara de Nord

Ultimul romantic al Europei?
În biografia lui apar războiul, Churchill, Stalin, Tito, Balcanii, împărțirea Europei, Bosnia, Ucraina. Destinul lui e să dea un sens istoriei.

Detalii despre carte

Editura Humanitas, Convorbiri

Lucian Boia,
Un istoric incomod

Lucian Boia are meritul de a fi scos de la naftalină așa-zisul „dat“ istoric, predat în manuale și vehiculat în scop propagandistic, pentru a-l pune sub semnul îndoielii și pentru a-l cerceta temeinic, pornind de la însuși fundamentul său.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fction, Literatură

Giuliano da Empoli,
Magul de la Kremlin

Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze 2022

„Radiografia strălucită a sistemului mental și a logicii de război a lui Vladimir Putin. Da Empoli povestește tot ceea ce a dus la invadarea Ucrainei la 24 februarie 2022. O relatare de o mare forță literară și istorică.“ — Libération

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Eric-Emmanuel Schmitt,
Poarta cerului

În Poarta cerului, al doilea volum al ciclului romanesc Străbătând secolele, poveste de dragoste nemuritoare și amplă panoramă a istoriei umanității, Schmitt reînvie complexa și strălucitoare lume mesopotamiană.

Detalii despre carte

Bestseller Gaudeamus 2022

Mircea Cărtărescu,
Theodoros

„Am trăit, scriind Theodoros, povești de dragoste, povești eroice, povești atroce, povești reale și fantastice, voluptuoase și crude, petrecute în spații geografice și epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar și cu un zâmbet ironic.“

Detalii despre carte

Bestseller Gaudeamus 2022

Radu Paraschivescu,
Podul Diavolului

„Un roman care nu seamănă deloc cu celelalte pe care le-am scris. Un roman a cărui acțiune se petrece în zilele noastre și are un anume aer de policier.“ — RADU PARASCHIVESCU

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author Spotlight

Suleika Jaouad

pagina autorului

SULEIKA JAOUAD este scriitoare și jurnalistă. S-a născut la New York dintr-un tată tunisian și o mamă elvețiană. A urmat studii muzicale la Juilliard, și-a obținut licența cu brio la Princeton University și a absolvit masteratul în literatură la Bennington College. Visurile de viitor i-au fost curmate de un diagnostic necruțător: leucemie.

Recomandări

Editura Humanitas

Heather Dune Macadam, Cele 999 de la Auschwitz

Primul transport oficial care aducea evrei la Auschwitz nu a fost format din luptători ai rezistenței sau din prizonieri de război, nici măcar din bărbați, ci din fete care au părăsit Slovacia crezând că vor lucra pentru stat vreme de câteva luni.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Natsuko Imamura, Femeia cu fustă violet

Cartea unei obsesii tulburătoare, într-un crescendo dramatic, ce capătă treptat tonurile unui roman de suspans, desfășurându-se într-o spirală de sentimente nerostite, de singurătate, de angoasa a două femei captive între dorința de a fi vizibile și nevoia de a fi iubite.

Detalii

Editura Humanitas

Sverker Johansson, Zorii limbajului

Dar când și unde au început oamenii preistorici să vorbească? Ce își spuneau? Cum arăta limbajul la originile lui și ce anume l-a făcut posibil? Multă vreme, lingviștii s-au ținut departe de întrebări de acest fel, considerându-le în afara teritoriului investigabil, dar astăzi ele pot fi abordate cu mijloacele științei.

Detalii

Author Spotlight

Narine Abgarian

pagina autorului

NARINE ABGARIAN s-a nascut în 1971 la Berd, în Armenia, într-o familie de intelectuali, bunicul patern fiind supraviețuitor al genocidului armean. A absolvit Universitatea Lingvistica de Stat V. Briussov din Erevan, din 1993 mutându-se la Moscova. S-a remarcat cu un blog pe care l-a ținut mai mulți ani.

Ebook