Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Daína Chaviano, Insula iubirilor nesfârşite

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Cel mai tradus roman din istoria literaturii cubaneze, Insula iubirilor nesfârşite a fost desemnat în 2007 cea mai bună carte de limbă spaniolă în cadrul Florida Book Awards.

Cecilia este o tânără ziaristă cubaneză emigrată în Statele Unite şi stabilită în Miami. Dureros apăsată de singurătate, departe de ţara natală, pe care se preface din răsputeri că a dat-o uitării, o întâlneşte într-o seară, într-un băruleţ din cartierul Mica Havană, pe Amalia, o bătrână misterioasă ce începe să-i spună o poveste. Este, de fapt, istoria familiei Amaliei, în ale cărei vine curge sângele a trei etnii diferite, înseşi etniile din care s-a născut poporul cubanez: chinezii, care au străbătut Pacificul la începutul secolului XX, şi sclavii negri şi coloniştii spanioli, ce au traversat Atlanticul, pentru a ajunge la limanul binecuvântat al insulei însorite. Seară de seară, Cecilia se întoarce în barul unde Amalia îi povesteşte întâmplările şi iubirile care au făcut ca drumurile celor trei familii să se intersecteze şi să se unească, iar tânăra va descoperi, în ţesătura complicată a acestei saga exotice, ritmate de acordurile celebre ale son-urilor cubaneze, desenul propriului destin şi drumul către sufletul-pereche.

 Elisabeta Lăsconi, „Casa fantomă şi trei poveşti de iubire“ (Ziarul de duminică, 3 iunie 2010)

  Rodica Grigore, „Despre Cuba, cu dragoste“ (Cultura, 15 decembrie 2010)

Despre Daína Chaviano

DAINA CHAVIANO s-a născut în 1960, la Havana. Urmează cursuri de limba şi literatura engleză la Universitatea din Havana. Studentă fiind, în 1980 câştigă primul concurs de literatură science-fiction organizat în Cuba cu volumul de povestiri Los mundos que amo (Lumile pe care le iubesc). Succesul instantaneu al cărţii o propulsează pe Daína Chaviano pe scena publică. După absolvirea facultăţii, organizează primul cenaclu de literatură SF din Cuba, joacă în filme, realizează emisiuni la radio şi scrie scenarii pentru televiziune. Publică în continuare romane şi povestiri: Amoroso planeta (Planeta iubitoare, 1983), Historias de hadas para adultos (Basme pentru oameni mari, 1986) şi Fábulas de una abuela extraterrestre (Fabulele unei bunici extraterestre, 1988).În 1991 Daína Chaviano fuge în Statele Unite, fapt care atrage după sine interzicerea cărţilor ei în ţara natală. Se stabileşte în Miami, unde lucrează ca ziarist şi traducător pentru publicaţia El Nuevo Herald. Începe să lucreze la cărţile din seria „Havana ocultă", care include Gata encerrada (Pisica în cuşcă, 2001), Casa de juegos (Casa jocurilor, 1999), El hombre, la hembra y el hambre (Bărbatul, femeia şi foamea, 1998), distinsă în Spania cu Premiul Azorin pentru cel mai bun roman, şi La isla de los amores infinitos (Insula iubirilor nesfârşite, 2006), roman ales în 2007 cea mai bună carte de limbă spaniolă în cadrul Florida Book Awards şi tradus până în prezent în 25 de ţări. | www.dainachaviano.com

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Insula iubirilor nesfârşite
 • An apariție: 2010
 • Ediție: I
 • Pagini: 340
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-355-1
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Daína Chaviano
 • Traducere: Ana Maria Tamaş

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact