Închide Close

Humanitas Fiction, Literatură

Guzel Iahina, Copiii de pe Volga – precomandă

Un nou roman, și mai viu, și mai atrăgător decât Zuleiha deschide ochii, care se bucură deja de faimă internațională.
Livrare din 1 aprilie, transport gratuit.

(Pre)comandă acum

Humanitas Fiction, Literatură

Anuradha Roy, Toate viețile pe care nu le-am trăit

Noul roman al multipremiatei scriitoare indiene Anuradha Roy spune povestea unor bărbați și femei prinși în capcana unor timpuri primejdioase. Prin forța lui narativă și vizionară, Toate viețile pe care nu le-am trăit devine o parabolă pentru prezent.

DETALII

Humanitas Fiction, Literatură

Holly Ringland, Florile pierdute ale lui Alice Hart

În ziua în care se aventurează dincolo de lanul de trestie de zahăr care se înalță ca un zid între ea și lume, Alice descoperă un oraș și o bibliotecă, dându-și seama că e posibilă și o altfel de viață. Ar vrea să nu mai asiste la scenele violente de acasă și să uite de frica paralizantă...

Detalii

Humanitas Fiction, Literatură

David Foenkinos, Către frumusețe

„Dacă nu ar părea tocit de atâta folosire, aș fi ales drept motto al romanului meu acest adagiu al lui Dostoievski: «Frumusețea va salva lumea»“, mărturisea David Foenkinos într-un interviu.

Detalii

Humanitas Fiction, Literatură

Karen Viggers, Soția paznicului de far

Traducere şi note de Irina Bojin. Soția paznicului de far invocă iubirea, pierderea și acceptarea, având în fundal natura sălbatică și misterioasă a Australiei.

Detalii

Humanitas Fiction, Literatură

Isabel Allende, O lungă petală de mare

În august 1939, poetul Pablo Neruda organizează plecarea din portul Bordeaux a legendarei nave Winnipeg care va duce la Valparaiso peste 2 000 de refugiați spanioli. Pornind de la acest fapt istoric, dar și din propria experiență a exilului, Isabel Allende construiește...

Detalii

Noi apariții

Evenimente

Editura Humanitas Fiction

Lansare – Karen Viggers, Soția paznicului de far

Marți, 3 martie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook

Rezervă un loc

Bestseller

Author Spotlight

Isabel Allende

pagina autorului

Isabel Allende, nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende, s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru. Își petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani și lucrează ca ziaristă.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Ismail Kadare, Călărețul cu șoim

Traducere de Marius Dobrescu

Volumul de față se constituie din patru incursiuni exemplare în lumea absurdului totalitar, surprins cu instrumentele precise ale unui mare scriitor.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Romain Gary, Zmeie de hârtie

Bestseller Gaudeamus 2019. Traducere de Liviu Papuc. Ultima carte publicată de Romain Gary, Zmeie de hârtie, este unul dintre cele mai frumoase și mai emoționante romane de dragoste având ca fundal cel de-al Doilea Război Mondial.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Ezra Pound, Opere I

Primul volum Opere I. Poezii 1908–1920 al prezentei ediții Ezra Pound, concepută în patru volume, acoperă poezia publicată de Ezra Pound înainte de Cantos. Acest volum incepe cu o cuprinzătoare „Introducere în viața lui Pound“, semnată de Horia-Roman Patapievici, menită să îi ofere cititorului român ...

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de publicare la editurile Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior.

Vezi toate

Lansare – Lorenzo Marone, Mâine poate am să rămân

Miercuri, 11 martie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Calendar

Author spotlight

Evgheni Vodolazkin

pagina autorului

Evgheni Vodolazkin s-a născut în 1964 la Kiev, unde și-a făcut studiile universitare. Este doctor în științe filologice, specialist în literatura rusă veche. Din 1990 devine cercetător la Institutul Literaturii Ruse (Puskinskii Dom) din Sankt-Petersburg.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Colson Whitehead

Colson Whitehead, una dintre vocile proeminente ale ficțiunii americane actuale, s-a născut la 6 noiembrie 1969 în New York. După absolvirea studiilor la Harvard University în 1991, a lucrat la revista Village Voice, perioadă în care a început să-și scrie primele romane.

Detalii
J.M. Coetzee

John Maxwell Coetzee s-a născut pe 9 februarie 1940 la Cape Town, în Africa de Sud. Îşi încheie strălucit studiile de literatură engleză şi matematică la University of Cape Town în 1961, apoi se mută în Anglia, unde lucrează ca programator.

Detalii
Ludmila Ulițkaia

Ludmila Ulițkaia, una dintre cele mai importante și apreciate voci ale literaturii contemporane, s-a născut într-un sat din Urali în 1943. După ce își ia licența în biologie la Universitatea din Moscova, lucrează în cadrul Institutului de Genetică. La sfârșitul anilor ’70 se angajează consilier la Teatrul Evreiesc din Moscova și scrie scenarii de film.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact