Închide Close

Înapoi la evenimente

Noul roman al Hertei Müller va fi publicat de Humanitas Fiction

Atemschaukel, noul roman al Hertei Müller, va fi publicat la începutul anului viitor la Editura Humanitas Fiction. Aparută acum câteva luni la Editura Hanser, această „carte-eveniment" - aşa cum o dovedeşte numărul impresionant de cronici entuziaste apărute în Germania - va fi publicată în curând în Suedia, Franţa, Polonia, Anglia şi Statele Unite.

„Aruncând o lumină revelatoare asupra trecutului încă recent, legat de dictatura comunistă din această parte a Europei, romanul povesteşte o istorie inedită în literatura de la noi, în care este vorba despre germanii «noştri» din România, şi care pune în evidenţă o altă experienţă concentraţionară: deportarea etnicilor germani în lagărele de muncă din URSS. Puţini scriitori contemporani au scris cu acuitatea şi intransigenţa Hertei Müller despre sistemul comunist. Dincolo însă de orice «subiect» ori «tematică», Herta Müller este o foarte mare scriitoare, limba romanelor şi eseurilor ei fiind poetică, inventivă, precisă, plină de forţă şi de trimiteri sugestive." (Alexandru ŞAHIGHIAN)

Unul dintre cele mai cunoscute volume ale Hertei Müller, Încă de pe atunci Vulpea era Vânătorul, iniţial scenariu de film şi publicat ca roman în Germania în 1992, apare într-o noua ediţie la sfârşitul lunii noiembrie în colecţia "Raftul Denisei" şi va fi lansat de Editura Humanitas Fiction la Târgul de carte Gaudeamus.

„Herta Müller are succes cu literatura pe care o face, nescriind însă catuşi de puţin ceea ce se cheamă literatură de succes. Succesul Hertei Müller este succesul paradoxal al poeziei într-o lume a prozei." (Gerhardt CSEJKA)

 

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact