Închide Close

Editura Humanitas

Elizabeth Gilbert, Şi am spus da. O poveste de iubire

continuarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubeşte

Din categoriile memorialistică & diaristică

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

 

La începutul lui 2010 a apărut în SUA, într-un prim tiraj de un milion de exemplare, Committed, mult aşteptata continuare a cărţii care a făcut-o celebră pe Elizabeth Gilbert, Mănâncă, roagă-te, iubeşte. A devenit imediat Numărul 1 pe lista de bestselleruri nonfiction a publicaţiei New York Times. În februarie 2011 a apărut în ediţie broşată. Între timp, Committed a fost tradusă, sub diverse titluri, în numeroase limbi şi figurează pe listele de bestselleruri din multe ţări.

 

Mănâncă, roagă-te, iubeşte... Şi mai departe? Elizabeth Gilbert s-a căsătorit cu iubitul ei brazilian, întâlnit în Bali. De fapt, Liz şi Felipe, traumatizaţi amândoi de divorţurile prin care trecuseră, îşi juraseră să nu se căsătorească niciodată. Au fost obligaţi s-o facă - au fost aproape condamnaţi la căsnicie de autorităţile americane de frontieră – doar pentru a putea rămâne împreună pe teritoriul Statelor Unite. La ceremonia de nuntă în cerc restrâns care s-a petrecut într-un orăşel liniştit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toată inima. Dar pentru asta a trebuit să-şi învingă, încetul cu încetul, enorma reticenţă faţă de căsătorie. şi a făcut-o în stilul ei: timp de aproape un an, călătorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra căsătoriei. A încercat prin orice mijloace - lecturi, discuţii cu tot felul de oameni, apel la experienţa familiei proprii – să se împace cu bătrâna instituţie înainte de a-i trece încă o dată pragul.

Iar pe drum a descoperit o seamă de fapte interesante despre căsnicie, pe care le împărtăşeşte cititorilor cu hazul, inteligenţa şi compasiunea ei caracteristice. Dincolo de aceste „inserţii socio-istorice", cum le numeşte autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecinţele şi complexitatea pe care dragostea adevărată, în lumea adevărată, le atrage după sine întotdeauna.

Autoarea a formulat cu simplitate, într-un interviu, concluzia noului ei volum: „Căsătoria e o stranie combinaţie de vis şi realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viaţa încercând să negociem graniţa dintre cele două. Am să spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importantă informaţie din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“

 

 

Despre Elizabeth Gilbert

ELIZABETH GILBERT (n. 1969 în Waterbury, Connecticut; studii de științe politice la New York University) a devenit celebră odată cu apariția volumului autobiografic Mănâncă, roagă-te, iubește (2006), megabestseller internațional (peste 15 milioane de exemplare vândute în toată lumea, tradusă în 46 de limbii), apărut în românește la Humanitas în 2008 și ecranizat în 2010, cu Julia Roberts și Javier Bardem în rolurile principale. Volumul de povestiri Pelerinii (1997; Premiul Pushcart și nominalizare pentru Pen/Hemingway Award în 1998), apărut și el în românește (Humanitas, 2010), reprezintă debutul ei literar. Au urmat romanul Stern Men (2000; Războiul homarilor, Humanitas, 2011), volumul non-fiction Ultimul bărbat american (2002; Humanitas, 2009), finalist în competiția pentru două premii importante – National Book Award și National Book Critics Award –, volumul autobiografic deja menționat și continuarea lui, Și am spus da, cu titlul original Committed. A Skeptic Makes Peace wițh Marriage, devenită curând bestseller în Statele Unite. A publicat două romane, Războiul homarilor și Semnătura tuturor lucrurilor, nominalizate la Baileys Women’s Prize for Fiction și finaliste la Wellcome Book Prize. A fost colaboratoare la diverse publicații, printre care ediția americană a revistei GQ, articolele ei primind două nominalizări pentru National Magazine Award. Un articol din 1997, „The Muse of the Coyote Ugly Saloon“, bazat pe experiența autoarei ca angajată într-un bar newyorkez, a stat la baza filmului Coyote Ugly. În 2008, revista Time a inclus-o în topul celor mai influenți 100 de oameni din lume. În prezent, trăiește în New Jersey. | www.elizabethgilbert.com

Fotografia autoarei © Deborah Lopez

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Şi am spus da. O poveste de iubire
 • Subtitlu: continuarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubeşte
 • An apariție: 2014
 • Ediție: I
 • Format: EPUB / PDF
 • ISBN: 978-973-50-4321-6-X
 • Colecție: Ebook
 • Domeniu: memorialistică & diaristică
 • Autor: Elizabeth Gilbert
 • Traducere: Alexandra Baciu

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact