Închide Close

Editura Humanitas

Dorothy Law Nolte, Rachel Harris, Copiii învaţă ceea ce trăiesc

Educaţia care insuflă valori

Cartea aceasta preia titlul unui vechi şi bine-cunoscut poem pedagogic al lui Dorothy Law Nolte. Preceptele lui au devenit un adevărat cod de comportament în viaţa de familie pentru generaţii întregi de părinţi americani. Iată unul dintre precepte: Dacă trăiesc în critică şi cicăleală, copiii învaţă să condamne. Sau: Dacă trăiesc în acceptare, copiii învaţă să iubească. Adevăruri simple, de bun-simţ. Autoarele le-au dezvoltat în acest manual de „educaţie care insuflă valori" adresat părinților, bogat în istorioare ilustrative. O carte de înţelepciune şi în acelaşi timp un ghid practic, aplicabil copiilor de aproape orice vârstă.

Humanitas a tradus de-a lungul timpului 7 cărţi practice adresate părinților. Cărţi alese cu atenţie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori. Cărţi perene. Cărţi bune. Cărţi necesare părinților care nu vor să-şi crească la întâmplare copiii. Ele apar acum ca o serie unitară. Pentru noile generaţii de părinţi (şi de bunici) buni.

Copiii învaţă ceea ce trăiesc. Educaţia care insuflă valoriCe le spunem copiilor și adolescenţilor despre sex Între părinte și copil. Ghid de comunicare afectuoasăEducaţia copilului meu în 25 de tehnici (care nu dau greș) Adolescenţi scăpaţi de sub controlSănătatea copilului meu. Ghid de simptome și îngrijiriCum devenim părinţi mai buni. Ghid practic

Despre Dorothy Law Nolte

Dorothy Law Nolte are o indelungata cariera didactica si de conferentiar in domeniul educatiei copiilor in familie. A scris cateva carti care s-au bucurat de mare succes in Statele Unite si au fost traduse in peste zece limbi, precum Children Learn What They Live: Parenting to Inspire Values – un titlu care nu a lipsit din librarii in cele cinci decenii care au trecut de la aparitia primei editii.

Despre Rachel Harris

Rachel Harris, prietena si colaboratoare lui Dorothy Law Nolte, este psihoterapeut specializat in probleme familiale.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Copiii învaţă ceea ce trăiesc
 • Subtitlu: Educaţia care insuflă valori
 • An apariție: 2012
 • Ediție: a III-a
 • Pagini: 176
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-3568-6
 • Colecție: Seria Cărţi bune pentru părinţi buni
 • Domeniu: carte practică
 • Autor: Dorothy Law Nolte, Rachel Harris
 • Traducere: Luana Stoica

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact