Închide Close

Editura Humanitas

Alan Alda, Sensul vieţii într-un pahar cu apă

şi alte idei năstruşnice, dar poate de folos

Alan Alda este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori americani: stea a Broadway-ului, nominalizat pentru Premiul Oscar şi, timp de unsprezece ani, inimitabilul Hawkeye Pierce în serialul M*A*S*H – în cursul căruia a obţinut, caz unic, trei premii Emmy: pentru actorie, dramaturgie şi regie. A câştigat alt premiu Emmy pentru intrepretarea lui Arnold Vinick în Viaţa la Casa Albă (dar lista premiilor ce i s-au decernat nu se opreşte aici). Pasionat de ştiinţă, a găzduit vreme îndelungată serialul PBS Scientific American Frontiers. Sensul vieţii într-un pahar cu apă porneşte exact din punctul în care se oprise precedentul memoir de mare succes al lui Alan Alda, Nu-ţi împăia niciodată câinele: în urma unei intervenţii chirurgicale salvatoare, petrecută într-un modest spital din Chile, autorul îşi dă seama că este, de fapt, posesorul unei preţioase vieţi noi, căreia s-ar cuveni să-i dea cât mai mult sens. Dar ce înseamnă o viaţă plină de sens?Alan Alda, actor iubit şi om inteligent, a fost deseori invitat să vorbească în public; de pildă, să ţină discursul de deschidere la diferite universităţi, cu ocazia ceremoniei de absolvire. Pentru a răspunde la dificila întrebare, autorul „reciteşte“ şi comentează toate aceste speech-uri, găsindu-le totodată locul în propria-i biografie. Sfaturile sale – adresate tinerilor sau oricărui om aflat în faţa unei răscruci a vieţii – sunt candide, înţelepte, pline de umor şi adesea emoţionante. La fel ca Alan Alda însuşi.

Despre Alan Alda

ALAN ALDA (n. 1936, New York) este un cunoscut actor, regizor si scenarist american de origine italiana. L-a interpretat timp de 11 ani pe Hawkeye Pierce în M*A*S*H, aparand in toate episoadele acestui celebru serial TV; a scris scenariile a 19 episoade ale aceluiasi serial si a regizat 32. A jucat adesea pe Broadway, fiind nominalizat de doua ori pentru Premiul Tony de excelenta in teatru. A indeplinit, tot vreme de 11 ani, rolul de gazda a serialului documentar TV Scientific American Frontiers. A fost nominalizat (prima oara in 2004) pentru Premiul Academiei de Film a SUA pentru rolul din Aviatorul, regizat de Martin Scorsese.A castigat cinci premii Emmy (fiind nominalizat pentru 32) - unul dintre ele în 2006, pentru interpretarea rolului lui Arnold Vinick din serialul TV The West Wing (Viata la Casa Alba) -, sapte premii People's Choice, sase premii Golden Globe si trei premii Directors Guild of America.A scris doua carti de memorii: Never Have Your Dog Stuffed (Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele), in 2005, si Things I Overheard While Talking to Myself, in 2007 . Este casatorit cu autoarea de carti pentru copii i fotografa Arlene Alda; sotii Alda au trei fiice si sapte nepoti.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Sensul vieţii într-un pahar cu apă
 • Subtitlu: şi alte idei năstruşnice, dar poate de folos
 • An apariție: 2011
 • Ediție: I
 • Pagini: 232
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-3192-3
 • Colecție: Memorii/Jurnale/Biografii
 • Domeniu: memorialistică & diaristică
 • Autor: Alan Alda
 • Traducere: Daria-Laura Bârsan

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact