Închide Close

Editura Humanitas

Alexandru-Brăduţ Ulmanu, Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social

„Am pornit în documentarea şi scrierea acestei cărţi cu câteva întrebări în minte. Altele s-au conturat pe parcurs. Ce schimbă social media? De ce spunem că Facebook e o revoluţie? Dacă n-am fi avut Twitter şi Facebook, s-ar fi petrecut lucrurile la fel în Tunisia, în Egiptul care s-a scuturat de dictatura lui Mubarak, în Republica Moldova? Influenţează social media lumea politică şi modul în care suntem guvernaţi? Cum ne-am fi luat informaţiile despre cutremurul, tsunami-ul şi accidentul nuclear din Japonia? De ce anumite acţiuni strâng mii de susţinători, în timp ce altele se îneacă în anonimat? Cum ne afectează faptul că suntem conectaţi toată ziua la ceea ce spun şi ce fac prietenii? Prietenii virtuali, sau reali? Cum schimbă social media jurnalismul şi ce pot face gazetarii? Mi-am pus toate aceste întrebări (şi altele) şi am încercat să văd ce răspunsuri pot găsi. Am stat de vorbă cu zeci de oameni, le-am cerut părerea şi am vrut să le înţeleg poveştile.“ (Alexandru-Brăduţ ULMANU)

„Unii îşi pun CV-ul pe Facebook, alţii fac campanii altruiste, firmele se promovează - egoist, dar cu o componentă altruistă, fiindcă nimeni nu le-ar lua mesajele bombastice în seamă -, politicienii români încearcă să strângă voturi, politicienii americani reuşesc să strângă voturi şi, mai ales, toată lumea îşi pune pe Facebook pozele din concediu. Despre toate acestea vorbeşte Brăduţ Ulmanu, care a testat un număr apreciabil din cele 600 de milioane de moduri în care exista prin 2011 ceva numit Facebook.“ (Iulian COMĂNESCU)

  Trailer YouTube

Despre Alexandru-Brăduţ Ulmanu

ALEXANDRU-BRĂDUŢ ULMANU (născut în 1973, la Bucureşti) activează în presă din 1991, iar din 1996 predă jurnalismul în calitate de cadru didactic universitar şi trainer. A lucrat în presa scrisă, online, radio şi de agenţie şi s-a ocupat cu predilecţie de cultură şi media. Şi-a luat licenţa şi a absolvit masteratul la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) a Universităţii din Bucureşti, unde ulterior a început să ţină cursuri de jurnalism şi comunicare. Este, de asemenea, trainer internaţional în jurnalism - a susţinut programe de pregătire profesională cu jurnalişti în toată ţara, dar şi în Belgia, Cehia, Republica Moldova, Armenia şi Statele Unite. Este coautor al mai multor cărţi de jurnalism în română şi engleză şi a numeroase articole şi studii publicate în ţară şi în străinătate. După o bursă Freedom Forum la cotidienele americane USA Today şi Florida Today în 1992, a revenit în SUA în anul universitar 2000/2001, când a fost bursier Fulbright la prestigioasa Annenberg School for Communication de la University of Southern California, Los Angeles, unde a studiat comunicarea online şi a scris pentru Online Journalism Review; în 2007/2008, a fost bursier al Carter Center din Atlanta. Internetul, jurnalismul online şi social media se numără printre preocupările sale principale. În 2001, a conceput şi susţinut primul curs de jurnalism online din România, la FJSC. Între proiectele sale online se numără relansarea site-ului evz.ro, în 2005, care, sub conducerea lui, a devenit primul ziar online din România cu o secţiune de bloguri. În prezent scrie pentru o serie de publi caţii, între care Esquire şi EJC Magazine, precum şi pe blogul său, jurnalismonline.ro. Poate fi urmărit şi pe Twitter, la twitter.com/bradutz.

Alte Detalii

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact