Închide Close

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Matteo Strukul
Podul crimelor din Veneția

Saga dedicată de Matteo Strukul pictorului Giovanni Antonio Canal, cunoscut sub numele de Canaletto, continuă cu romanul Podul crimelor din Veneția. Devotat întru totul artei sale și frumoasei Charlotte von der Schulenburg, Canaletto luptă să apere iubirea care îi însuflețește viața și creația.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Scholastique Mukasonga
Notre-Dame du Nil

Roman distins în 2012 cu Prix Renaudot și Prix Ahmadou Kourouma, iar în 2013 cu Prix Océans, Notre-Dame du Nil a fost ecranizat în 2019 de către realizatorul Atiq Rahimi.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Sawako Ariyoshi
Râul destinelor

Roman emblematic pentru literatura japoneză din a doua jumătate a secolului XX, Râul destinelor a apărut pentru prima dată în foileton în publicația Fujin Gahō în perioada ianuarie-mai 1959.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Thomas Leoncini
Bărbatul care voia să fie iubit și motanul care s-a îndrăgostit de el

Atunci când o pisică îți iese în cale și nu se mai dezlipește de tine, de parcă te-ar fi ales dinadins, cu siguranță încearcă să-ți arate un alt drum, pe care, urmându-l, nu ai decât de câștigat.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

J.M. Coetzee
Polonezul

O întâlnire convențională între un pianist polonez și o doamnă din lumea bună a Barcelonei devine punctul de plecare al unei idile ciudate, a cărei definiție le scapă până și protagoniștilor.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Heather Morris
Tatuatorul de la Auschwitz
Ediție tie-in

Cu ocazia lansării miniseriei Sky Showtime Tatuatorul de la Auschwitz, Editura Humanitas Fiction lansează o ediție tie-in a romanului omonim.

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Bestseller

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Maja Lunde, Visând la un copac

Visând la un copac, noul roman al Majei Lunde, încheie tetralogia schimbărilor climatice din care fac parte bestsellerele internaționale Istoria albinelor, Istoria apelor și Ultimii cai din stepă.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Zülfü Livaneli, Neliniște

Dând glas popoarelor, credințelor, istoriei și poveștilor care au străbătut Levantul de-a lungul secolelor, Neliniște este o meditație tulburătoare despre natura umană, care propune un dialog plin de compasiune între trecutul și prezentul acestor ținuturi.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Laura Imai Messina, Viețile secrete ale culorilor

Viețile secrete ale culorilor ne restituie o imagine fermecătoare a ritualurilor și a ceremoniilor tradiționale nipone într-o poveste de iubire, delicată precum o stampă, între o tânără cu darul de a vedea culori imperceptibile altora și un bărbat care învață să le recunoască prin descrierile ei.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Nikola Scott

NIKOLA SCOTT s-a născut în 1973 la Kiel, în Germania, și și-a făcut studiile universitare la Tübingen. Fiind fascinată de cărți încă de la o vârstă fragedă, după absolvire a plecat întâi la New York, apoi la Londra, pentru a-și construi o carieră în dome­niul editorial.

Detalii
James D. Shipman

JAMES D. SHIPMAN s-a născut în vestul Americii de Nord și și-a început cariera de scriitor publicând proză scurtă și poezie încă din anii când studia Istoria la University of Washington. Pe lângă licența în istorie, a urmat și absolvit Dreptul la Gonzaga University.

Detalii
Irene Solà

Născută în 1990, în Malla, un sat cu 200 de locuitori, la 60 de kilometri de Barcelona, IRENE SOLÀ este licențiată în Belle Arte la Universitatea din capitala Cataluniei. A revenit în satul natal după un an petrecut în Islanda și șase ani în Marea Britanie.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact