Închide Close

Colecții / Serii

725 Raftul Denisei

Inaugurată în primăvara anului 2006, „Raftul Denisei“ – prima colecţie personalizată din România, coordonată de Denisa Comănescu – demonstrează că accesibilitatea şi valoarea literară pot fi şi chiar sunt compatibile. Pe „Raftul Denisei“ găsiţi operele unor scriitori consacraţi, laureaţi sau nominalizaţi ai unor prestigioase premii literare internaţionale (Nobel, Booker, Pulitzer, Goncourt, Orange, Cervantes etc.), alături de cele ale unor debutanţi de excepţie. O pondere importantă in selecţia titlurilor o ocupă ficţiunile scriitorilor tineri impuşi deja pe pieţele de carte din lume – de fapt, clasicii de mâine. Astfel, pe „Raftul Denisei“, Yasunari Kawabata se întâlneşte cu Jonathan Safran Foer, John Updike cu Jeanette Winterson, Anais Nin cu Mo Yan, Naghib Mahfuz cu Tash Aw, Gregor von Rezzori cu James Frey, într-un dublu standard al succesului de public şi de critică. Recuperarea marilor nume ale modernităţii, ca John Fante sau Leo Perutz, constituie o altă prioritate a colecţei.


Coordonator: Denisa Comănescu
26 Seria de autor Amos Oz
41 Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt

Seria de autor „Eric-Emmanuel Schmitt“ impune un scriitor care, prin romane dense și confesiuni tulburătoare, își provoacă cititorul și-l determină să-și pună întrebări esențiale.

5 Seria de autor Ernesto Sabato
2 Seria de autor Ezra Pound
10 Seria de autor Fernando Pessoa
3 Seria de autor Franz Kafka
10 Seria de autor Herta Müller
47 Seria de autor Isabel Allende

Seria de autor „Isabel Allende“ reunește cărțile celei mai cunoscute și îndrăgite scriitoare sud-americane, o povestitoare fabuloasă ale cărei romane, traduse în peste treizeci de limbi, se vând în milioane de exemplare și au devenit bestselleruri pe patru continente.

4 Seria de autor James Joyce
59 Seria de autor Mario Vargas Llosa
24 Seria de autor Milan Kundera
26 Seria de autor Paulo Coelho
3 Seria de autor T.S. Eliot
6 Poezia

Coordonator: Denisa COMĂNESCU

32 Cocktail

De-acum nu mai esti singura! Romanele chick-lit din colectia "Cocktail" sunt despre femei ca tine -- frumoase, destepte, ambitioase, care stiu sa se descurce in jungla urbana in care traim si au curajul sa fie ele insele. Citeste-le, sunt amuzante, tonice, pline de verva, dezarmant de sincere si ofera solutii nostime la problemele de care te lovesti zilnic, fie ca e vorba despre o discutie in contradictoriu cu un sef nesuferit, o gafa vestimentara de proportii, fie despre esecul unei relatii. Iar daca ai incercat sa-i intelegi pe barbati si ai dat gres, romanele lad-lit, cu si despre reprezentantii sexului tare, iti vor servi drept ghid in lumea lor atat de plina de capcane. Nu in ultimul rand, seria "Tips & Tricks" -- ghiduri scrise cu mult umor pentru femeia ocupata a zilelor noastre -- iti vine in ajutor cu sfaturi nepretuite despre cum sa-ti organizezi viata, cum sa-ti gasesti un iubit sau cum sa fii in pas cu moda. Si intrucat in orice cocktail e un strop de magie, ingredientul nostru secret e finalul fericit, pentru ca povestile de dragoste nu se demodeaza niciodata.
Nu v-am uitat nici pe voi, cei mai tineri, mai dinamici si mai pretentiosi cititori, adolescentii. Noua serie "15, 16, 17, 18", care va este dedicata, debuteaza in forta cu romane "adevarate", despre tot ceea ce vi se-ntampla, scrise cu sinceritate, umor si fară idei preconcepute. Intrebarile pe care vi le-ati pus deja ori pe care n-ati avut curajul sa le rostiti cu voce tare isi afla raspunsul in aceste povesti de viata, care nu sunt lectii de morala deghizate, ci experiente pe care le puteti sau nu incerca.

Coordonator: Iustina Croitoru

Si inca ceva: Editura Humanitas Fiction si revista Joy au placerea sa te anunte ca incepand de astazi esti membra cu drepturi depline a Clubului nostru de carte. Ne reunim lunar, discutam despre cele mai simpatice romane din colectia „Cocktail“, ne punem la curent cu tips-urile Joy in materie de moda, frumusete si lifestyle, stam de vorba cu vedete, ascultam muzica buna. Nu vor lipsi concursurile, cadourile si multe alte surprize!

28 Thriller & Mystery

Colectia "Thriller & Mystery", lansata in noiembrie 2006, si-a propus sa-si convinga cititorii ca literatura de suspans nu este o insiruire de clisee. E drept, exista o reteta si ea cere ca acolo, pe hartie, sa fie amestecate cateva ingrediente in dozajul potrivit: actiune (adrenalina), logica (inteligenta) si, cand e cazul, un dram de lirism (dragoste). Scriitorii buni stiu cum sa-i adauge acel ceva care face diferenta si ridica un roman la rangul de page turner. "Thriller & Mystery" este o colectie lipsita de prejudecati, care merge pe drumul nu intotdeuna comod dintre moda si calitate.

Coordonator: Emil Barbulescu

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact