Închide Close
Homo videns. Imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea

Editura Humanitas

Giovanni Sartori, Homo videns. Imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea

Din categoriile social, eseistică

În colecția Paşi peste graniţe

Prodigios in inventarea unor sintagme plastice, Giovanni Sartori pune in Homo videns toata luciditatea analitica si tot talentul polemic pentru a trage semnalul de alarma: omul crescut in fata televizorului, dominat de video-cultura, risca sa ramana un video-copil incapabil de rationamente, prizonier al „post-gandirii“, incult pana la aberatie. Cu alte cuvinte, risca sa devina o noua specie, diferita de homo sapiens. Intreaga linie de evolutie a gandirii abstracte, baza oricarei cunoasteri reale, pare compromisa de invazia imaginilor. Mai mult, insasi democratia e pusa in pericol de distrugerea sistematica a spiritului critic, „opera“ unei televiziuni al carei unic si tiranic scop e audienta si al carei efect imediat e dezinformarea, in spatele iluziei ca televiziunea ne face sa participam direct la viata politica, apare riscul ca nu mai putem nici cunoaste, nici stapani lumea in care traim. Profesor de filozofie cu o bogata cariera universitara in Italia si America, autor a numeroase lucrari de referinta in politologie, Giovanni Sartori se numara intre marile personalitati ale culturii italiene. traducere de Mihai Elin

Despre Giovanni Sartori
Giovanni Sartori s-a nascut la Florenta, in 1924. A studiat stiintele sociale si politice, iar in 1954 obtine doctoratul in istoria filozofiei moderne. Din 1950 preda la Universitatea din Florenta filozofie moderna, stiinte politice si sociologie. In 1971 fondeaza Rivista Italiana di Scienza Politica, al carei director este. De la mijlocul deceniului al optulea incepe o prodigioasa cariera universitara in Statele Unite, la Stanford, Columbia, Harvard si Yale. Lucrarile sale de politologie se bucura de un mare ecou in spatiile italian, american si hispanic. Este editorialist la Corriere della Sera. Se numara printre protagonistii dezbaterilor culturale din Italia. Carti: Democrazia e Definizioni (1956), Stato e Politica nel Pensiero di Benedetto Croce (1966), Parties and Party Systems: A Framework for Analysis (1976), La Politica: Logica e Metodo in Scienza Sociali (1979), Teoria dei Partiti e Caso Italiano (1982), The Theory of Democracy Revisited (1987), Elementi di Teoria Politica (1987), Le Comparazione in Scienze Sociali (1991), Democrazia: Cosa e (1993), Studi Crociani (1997), Homo Videns: Televisione e Post-Pensiero (1997), Pluralismo, Multiculturalismo e Estranei: Saggio sulla Societa Multietnica (2000), La Terra Scoppia: Sovrapopolazione e Sviluppo (2003), Mala Tempora (2004).
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Homo videns. Imbecilizarea prin televiziune si post-gandirea
  • An apariție: 2008
  • Ediție: editia I
  • Pagini: 480
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 973-50-1496-3
  • ISBN-10: 973-50-1496-3
  • Colecție: Paşi peste graniţe
  • Domeniu: social, eseistică
  • Autor: Giovanni Sartori

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact