Închide Close

Editura Humanitas, Memorialistică și Diaristică

Sabina Fati
Cine râvnește la Gurile Dunării?

Privind hărțile, tratatele internaționale și expansiunea rusă, s-ar putea să nu fie prea clar cine stăpânește și mai ales cine poate apăra Gurile Dunării. Ale cui sunt? Ce vor locuitorii zonei? Ce-ar face dacă ar veni rușii peste ei?

Detalii despre carte

Editura Humanitas, Literatură

Ioana Nicolaie
Drumul spre Soare-Răsare

O minunată pledoarie pentru ficțiune? O poveste de iubire care ține mai mult decât o singură viață? O mărturie despre artistul care nu-și împlinește destinul? O călătorie prin vămile văzduhului?

Detalii despre carte

Editura Humanitas, Memorialistică

Stere Gulea
Scrisoare către nepoatele mele

„Stere Gulea (...) livrează o poveste de viață în alb, negru şi multe nuanțe de gri. Ne rămâne nouă, cititorilor, plăcerea de-a alege culorile şi de-a le potrivi pe pânza acestei scrisori.“ — RADU PARASCHIVESCU

Detalii despre carte

Editura Humanitas, Poezie

Ana Blandiana
Se face liniște în mine

Din când în când se face liniște în mine / ca și cum istoria s-ar fi oprit. / E ca o lumină imensă / pe o câmpie fără sfârșit, / un amestec de bucurie și spaimă / ca în fața lui Dumnezeu. / Știu că ține doar o secundă, dar simt / că așa ar putea fi mereu, / dacă aș avea destulă putere / să plec convinsă că vin înapoi, / cum pleacă păsările / în fiecare toamnă / spre viața lor de apoi.

Detalii despre carte

Editura Humanitas, Istoria Muzicii

Gabriel Bebeșelea
Musica ricercata

Musica ricercata, lucrarea pentru pian a lui Ligeti, sintetizează și reunește stiluri diferite, e un fel de istorie concentrată a muzicii – principiu organizator care l-a inspirat pe Gabriel Bebeșelea în crearea unui festival și în scrierea unei cărţi cu același titlu.

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Recomandări

Editura Humanitas

James C. Vanderkam, Manuscrisele de la Marea Moartă

Dincolo de tumultul mediatic, cartea de față, alcătuită chiar de către unul dintre editorii și traducătorii Manuscriselor de la Marea Moartă, ne oferă o perspectivă limpede și echilibrată despre originea, istoria, conținutul și impactul acestora, precum și răspunsuri la aceste tulburătoare întrebări.

Detalii

Editura Humanitas

Tatiana Niculescu, Nepovestitele iubiri

Neagu Djuvara, principesa Elisabeta, Constantin Poroineanu, Florence Baker sau  oameni cu totul necunoscuți se întâlnesc în necugetate, năbădăioase, trădate sau interzise pagini de viață de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Detalii

Editura Humanitas

Montaigne, Eseuri

La 50 de ani de la prima publicare integrală a Eseurilor lui Montaigne în limba română, Editura Humanitas oferă cititorilor o nouă traducere a acestei opere fundamentale, semnată de Vlad Russo.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile în curs de apariție la Editura Humanitas.

Vezi toate

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas

Dan Alexe

Scriitor, lingvist, cineast și jurnalist, DAN ALEXE (n. 1961) are un Master’s Degree în Istoria Civilizațiilor de la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris. A studiat limbile iraniene în Afganistan și Asia Centrală, precum și pe cele din Caucaz, în special georgiana, cecena și limbile din Daghestan.

Detalii
Ioana Nicolaie

IOANA NICOLAIE este poetă și prozatoare. A câștigat numeroase premii literare. A publicat șase romane, cinci volume de versuri și unsprezece cărți pentru copii. Romanul Cartea Reghinei a fost în 2020 laureat al premiilor Radio România Cultural, Observator Lyceum, Premiul Național de Proză Iași și Premiul Agenția de Carte.

Detalii
Cătălin Pavel

CĂTĂLIN PAVEL (n. 1976) este scriitor și arheolog. A urmat studii doctorale și postdoctorale la Oxford (Hertford College), Paris 1 Panthéon- Sorbonne, Institutul Arheologic Albright din Ierusalim, Universitatea din Hamburg și Colegiul Noua Europă din București.

Detalii

Editura Humanitas pe Social Media

contact