Închide Close

Autori

Adrian Lustig

Adrian Lustig

ADRIAN LUSTIG (n. 1953, Bucureşti) absolvă cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 este doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean. Formaţia sa tehnică se împacă bine nu doar cu vocaţia umanistă, ci şi, după 1989, cu flerul omului de afaceri. Adrian Lustig debutează în presă în 1979, în revista Luceafărul, pentru ca trei ani mai târziu să-i apară primul volum, romanul Romanţă cu stagiari (Editura Cartea Românească). Prima apariţie la televiziune are loc în 1987, cu teleplay-ul O poveste romantică, iar debutul în teatru se petrece la Iaşi, în 2002, cu piesa Circul Matteo. Cea dintâi piesă radiofonică, Poker, i se joacă în 2003, în timp ce pentru primul film, Nunta mută, trebuie să aşteptăm anul 2008. De ani buni, Adrian Lustig îşi dovedeşte versatilitatea şi hărnicia în literatură, televiziune, radio şi cinematografie. Funeralii fericite!, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care-l readuce în atenţia lumii literare române şti după o perioadă rezervată altor priorităţi.

Cărţi de Adrian Lustig: Romanţă cu stagiari, Legea timidităţii universale, Un loc pe roată, Un băiat ura o fată, Un ceai cu tipele de sâmbătă, Poker şi alte două comedii.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia