Închide Close

Autori

Andrei Athanasiu

Andrei Athanasiu
S-a nascut la 14 decembrie 1922, la Barlad. A urmat cursurile Facultatii de Medicina din Bucuresti (1941–1948), obtinand titlul de doctor in medicina si chirurgie in 1949. A efectuat cercetari in domeniile medicinei interne, psihologiei si grafologiei. Este doctor docent in medicina, profesor agregat de grafologie, presedinte al Societatii Romane de Grafologie, Membru al Societatii Internationale de Psihologia Scrisului. Mentionat in Anuarul personalitatilor europene (Who's Who in Europe) din 1983.

Lucrari principale:
Bazele stiintifice ale grafologiei (1949), Splina – fiziopatologie si clinica (Editura de stat; in colaborare), Contributii la studiul hipersplenismului (lucrare pentru titlul de doctor in stiinte medicale, 1966), Scris si personalitate (Editura Stiintifica, 1970), Psihologia profesiunii medicale(Editura Stiintifica, 1973; in colaborare), Elemente de psihologie medicala (Editura Medicala, 1986), precum si numeroase articole, studii, comunicari in reviste din tara si strainatate, la diferite simpozioane, conferinte sau congrese internationale.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia