Închide Close

Autori

Andrei Manolescu

Andrei Manolescu

ANDREI MANOLESCU este redactor-șef adjunct la revista Dilema veche și a fost jurnalist la posturile de radio Europa Liberă și BBC. De-a lungul timpului a scris numeroase reportaje, a participat la emisiuni la RFI, Radio România Cultural sau TVR și a publicat articole într-o serie de ziare și reviste, printre care 22, Lettre Internationale, Evenimentul zilei, Curentul, Expres magazin sau Opinia studențească. La Dilema veche ține de 18 ani rubrica „Libertatea de impresie“, în care sunt povestite impresii despre întâmplări mai noi sau mai vechi ori despre evenimente din actualitatea curentă care au un anumit tâlc.
Autorul s-a născut la Câmpina, dar locuiește în București; a absolvit Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității București și, după doi ani de profesie în geofizică, la începutul anilor ’90 a făcut pasul către jurnalism. Roman Cazul scriitorului dispărut (Humanitas, 2022) e un alt pas, către ficțiune.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia