Închide Close

Autori

Bernard Werber

Bernard Werber
Bernard Werber a fost punctual la nastere (1961, Toulouse) si precoce dupa aceea. Mintea iscoditoare si dragostea pentru coala de hartie il fac sa scrie prima povestire – Aventurile unui purice – la sapte ani. E momentul cand familia Werber intelege ca fiul si-a trasat deja coordonatele viitoarei cariere in lumea literara. Confirmarea vine repede, dupa bacalaureat, cand tanarul Bernard incepe lucrul la Trilogia furnicilor. In 1979 incepe sa studieze dreptul la Toulouse, in 1980 comuta pe criminologie, iar in 1982 pleaca la Paris si intra in ziaristica. Un an mai tarziu, primeste premiul Fundatiei News pentru cel mai bun tanar reporter, concretizat intr-o bursa de studiu in Coasta de Fildes. In continuare Werber publica in l'Evenement de Jeudi si Le Nouvel Observateur, pentru ca nu dupa multa vreme sa revina, de data asta apasat, la literatura. Are idei care scapara, talent cu carul si un control deplin asupra tehnicilor narative, motiv pentru care succesul la public e asigurat.

Bibliografie: Trilogia furnicilor (Furnicile, Ziua furnicilor, Revolutia furnicilor), Tatal tatilor vostri, Ultimul secret, Arborele scenariilor posibile si alte povestiri, Tanatonautii, Imperiul ingerilor.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia