Închide Close

Autori

Charles Dickens

Charles Dickens

„In 1870, cand a murit Dickens, in toate casele englezesti, americane, canadiene, australiene, vestea mortii lui le-­a fost data copiilor ca si cum ar fi fost vorba de o ruda; se spune ca un baietel a intrebat: «A murit domnul Dickens? Nu cumva o sa moara si Mos Craciun?»" (André Maurois)
CHARLES DICKENS (1812–1870) este unul dintre cei mai importanti prozatori englezi. La numai 12 ani, trece printr-­o experienta cumplita: tatal lui este inchis, timp de trei luni, la inchisoarea datornicilor, urmat si de restul familiei, care nu mai avea cu ce sa se intretina (desi mama provenea din marea burghezie). Numai Charles, angajat cu putin inainte intr-o fabrica unde lipea etichete, ramane liber si „orfan", ca sa lucreze cate zece ore pe zi. Episodul ii marcheaza nu numai copilaria, dar si viata si cartile. In romanele si nuvelele lui, sentimentalismul si grotescul, umorul si tragismul se amesteca. Nu lipseste din scrisul sau coarda moralizatoare.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia