Închide Close

Autori

Gil Courtemanche

Gil Courtemanche
Gil Courtemanche este ziarist in Quebec si realizator de documentare atat in presa scrisa, cat si in cea audiovizuala. Domeniul sau de predilectie este politica internationala si problemele Lumii a Treia. A publicat in Canada cateva volume de reportaje care i-au adus notorietate in randul publicului interesat de cartile de non-fictiune. O Duminica in jurul piscinei la Kigali este primul sau roman, primit cu entuziasm de critica si declarat „roman al anului 2003“. El a aparut in traducere in 10 limbi, iar anul acesta s-a tras primul tur de manivela al unui film realizat dupa subiectul lui in studiourile Lyla Films din Montreal.

Opere : Douces coleres, jurnal, 1989; Trente artistes dans un train, album de arta, 1989; Chroniques internationales, 1991; Quebec, album, 1998; Nouvelles douces coleres, eseuri, 1999; La Seconde Revolution tranquille. Democratiser la democratie, eseuri, 2003.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia