Închide Close

Autori

Richard Adams

Richard Adams

RICHARD ADAMS (1920–2016) a studiat istoria modernă la Worcester College (Oxford). După primii doi ani de studii, a fost înrolat, în 1940, în armata Marii Britanii şi trimis pe fronturile din India şi din Orientul Mijlociu. În 1946, după ce a fost lăsat la vatră, şi-a reluat studiile, obţinând licenţa, apoi masteratul în istorie modernă. De-a lungul vremii a lucrat, printre altele, pentru Ministerul britanic al Mediului, a fost preşedintele Societăţii Regale pentru Prevenirea Cruzimiiasupra Animalelor şi profesor invitat la University of Florida şi la Hollins University din Virginia. În prezent locuieste cu sotia sa, Elizabeth, în Whitchchurch, Hampshire, la câţiva kilometri de locul nasterii.
În 1972, după ce manuscrisul fusese respins de numeroşi editori, i-a fost publicat romanul care avea să-l consacre drept scriitor de cărţi pentru copii. Watership Down s-a vândut într-un timp record în peste un milion de exemplare în Marea Britanie şi în Statele Unite, iar în următorii patruzeci de ani, în peste 50 de milioane exemplare în toată lumea. Romanul a fost recompensat cu Carnegie Medal in Literature pentru cea mai bună carte pentru copii a anului (1972) şi cu The Guardian Children's Fiction Prize (1973). În 1978 cartea a stat la baza unui film de desene animate pentru marele ecran, iar în 1999-2000 la baza unui serial animat.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia