Închide Close

Înapoi la evenimente

Librăria Humanitas Kretzulescu inaugurează etajul muzical

Pentru iubitorii muzicii, un nou reper pe harta Bucureştiului: Librăria Humanitas Kretzulescu, din Calea Victoriei nr. 45, inaugurează miercuri, 22 decembrie, la ora 18.00, etajul muzical. Cu această ocazie, Corul Sound şi Editura Casa Radio au pregătit un program menit să recreeze atmosfera potrivită sărbătorilor de iarnă.
Vizitatorii Librăriei Kretzulescu sunt aşteptaţi să participe la concertul de colinde susţinut de Corul Sound, distins cu numeroase premii internaţionale, condus de Voicu Popescu, un ansamblu bine-cunoscut celor care iubesc sunetele corale de calitate. Cântări de Crăciun din repertoriul românesc şi universal sunt cadoul oferit celor care vor fi prezenţi la etajul muzical al Librăriei Kretzulescu.


Tiberiu Comandaşu, redactor muzical la Editura Casa Radio, va prezenta apoi un album de referinţă: Oratoriul bizantin de Crăciun Naşterea Domnului de Paul Constantinescu, abia lansat pe piaţă, una dintre acele foarte puţine lucrări sacre româneşti în care se îmbină melosul de tip bizantin cu forma de sorginte occidentală. Înregistrarea este realizată de Corul şi Orchestra Naţională Radio, sub bagheta lui Horia Andreescu. Solişti: tenorul Ionel Voineag, soprana Sanda Şandru, mezzosoprana Claudia Codreanu şi basul Pompeiu Hărăşteanu. În Librăria Kretzulescu vor răsuna pentru cei prezenţi fragmente de pe acest CD, unul dintre cele mai potrivite cadouri de Crăciun pentru cei care admiră tradiţia culturală autentică.


Etajul librăriei Kretzulescu este locul în care veţi găsi, începând de miercuri, 22 decembrie 2010, întreaga colecţie de compact discuri aparţinând caselor de discuri Brilliant Classics, Alia Vox, Newton, pentru care Humanitas este distribuitor în România. În portofoliul acestor case de discuri se regăsesc înregistrări ale unor nume celebre din muzica clasică: Jordi Savall şi formaţia „Hesperion XXI", John Eliott Gardiner, Alfred Brendel, Sviatoslav Richter, Viktor Tretiakov, Evgheni Kissin, David Oistrah, Dinu Lipatti, Clara Haskil, alături de momente surprinse în festivaluri de prestigiu, aşa cum sunt cele de la Salzburg şi Bayreuth. Pe lângă titlurile caselor de discuri pentru care Humanitas este distribuitor în România, la Librăria Kretzulescu pot fi achiziţionate şi discuri ale unor mari nume reprezentate de alte bine-cunoscute case internaţionale de discuri.
Etajul muzical al Librăriei Humanitas Kretzulescu îşi propune ca prin oferta sa să devină locul predilect de unde melomanii îşi pot cumpăra discurile favorite dar şi cele mai noi apariţii editoriale.

Grupul Humanitas pe Social Media

contact