Putini stiu ca talentata actrita are ca pasiune arta culinara, si mai putini au avut marele noroc sa guste din minunatiile gatite de Draga Olteanu Matei. Multe dintre retetele sale sunt culese in timpul turneelor de prin Europa sau de pe la noi si experimentate in bucataria proprie.
Audiobook-ul cuprinde 22 de retete, unele in versuri, altele în proza, scrise si povestite de doamna Draga Olteanu Matei. Micul tratat pentru parjoala ne invata care este diferenta intre chiftea si parjoala, Uha, celebra ciorba de peste ruseasca, ne este servita impreuna cu reportajul in versuri al unei calatorii cu peripetii, prilejuita de o prezentare de filme in Uniunea Sovietica, Plăcinta de pipote ne starneste pofta si curiozitate, iar la final, o surpriza: trei retete trimise intr-o scrisoare de catre Aglae Drogli, sora cea mare a lui Mihai Eminescu, Harietei, sora cea mica.
1. Mic tratat despre pârjoală 2.Cum se fac mititeii (asculta online)3. Sărmăluţe de primăvară 4.Sarmale franţuzeşti 5. Bouillabaisse 6. Ciorbă pescarească 7. Peşte pe lozniţă 8. Balada crapului la cuptor 9. Uha. Ciorba de peşte rusească 10. Ouă à la Moscova 11. Spaghete Calabrese 12. Parfait de sezon 13. Placinta de pipote 14. Köbete 15. Saramura de pui 16. Colţunaşi moldoveneşti 17. Kundurma sau colţunaşi turceşti 18. Tocăniţa Kievskaia 19. Purcelul roman Reţetele Aglaiei Eminovici 20. Borş leşesc 21.Pepeni muraţi în apă 22.Ciuperci cu smântână