Închide Close

Editura Humanitas

Haim G. Ginott, Între părinte şi copil

Ghid de comunicare afectuoasă

O carte cu totul aparte: un ghid clasic cu milioane de exemplare vândute, dar, dincolo de asta și mult mai important, o carte cu idei originale și proaspete. Toate pornind de la următorul principiu: sentimentele copilului, bune sau rele, trebuie confirmate de părinte, comportamentele copilului trebuie limitate. De aici noţiunea de comunicare afectuoasă, adică ţinând cont de afectivitatea copilului. Pare dificil și abstract, dar veţi găsi în carte nenumărate ilustrări, cu exemple revelatoare de dialoguri copil-părinte, pentru că autorul consideră că stilul comunicării verbale cu copilul este esenţial. Principiile de comunicare din această carte sunt aplicabile indiferent de vârsta copilului dumneavoastră, desigur, dacă a început să vorbească. Dar, surprinzător, sunt valabile și în relaţia de cuplu sau dintre oricare doi adulţi. O dovadă, poate, că autorul a descoperit un adevăr fundamental.

Ediție revãzută și adusă la zi de Dr. Alice GINOTT și Dr. H. WALLACE GODDARD

Humanitas a tradus de-a lungul timpului 7 cărţi practice adresate părinţilor. Cărţi alese cu atenţie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori. Cărţi perene. Cărţi bune. Cărţi necesare părinţilor care nu vor să-şi crească la întâmplare copiii. Ele apar acum ca o serie unitară. Pentru noile generaţii de părinţi (şi de bunici) buni.

Copiii învaţă ceea ce trăiesc. Educaţia care insuflă valoriCe le spunem copiilor și adolescenţilor despre sex Între părinte şi copil. Ghid de comunicare afectuoasăEducaţia copilului meu în 25 de tehnici (care nu dau greş) Adolescenţi scăpaţi de sub controlSănătatea copilului meu. Ghid de simptome şi îngrijiriCum devenim părinţi mai buni. Ghid practic

Despre Haim G. Ginott

Dr. HAIM G. GINOTT (1922–1973) a fost un cunoscut psiholog și psihoterapeut american de origine israeliană, specializat în probleme de educație a copilului și în relațiile dintre părinți/profesori și copii. Și-a început cariera în țara natală ca profesor de școală elementară. După emigrarea în SUA, a obținut în 1952, la Universitatea Columbia din New York, titlul de doctor în psihologie clinică. A lucrat la clinica Guidance din Jacksonville, Florida, cu copii cu tulburări psihice. A publicat cărți de educație a copilului care au devenit bestselleruri și au fost traduse în 30 de limbi: Between Parent and Child (1965), Between Parent and Teenager (1967), Teacher and Child (1972). În centrul ideilor sale despre raportarea părintelui la copil stă o combinație unică de confirmare afectuoasă a sentimentelor copilului și impunere de limite asupra comportamentului. A condus grupuri de instruire a părinților, metoda sa de lucru fiind descrisă de Artur Orgel (în Handbook on Parents Education, 1980). Influența lui Ginott este evidentă în lucrările lui John Gottman, autorul cărții Raising an Emotionally Intelligent Child, sau ale elevelor sale Adele Faber și Elaine Mazlich.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Între părinte şi copil
  • Subtitlu: Ghid de comunicare afectuoasă
  • An apariție: 2012
  • Ediție: a II-a
  • Pagini: 212
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-3469-6
  • Colecție: Seria Cărţi bune pentru părinţi buni
  • Domeniu: carte practică
  • Autor: Haim G. Ginott
  • Traducere: Oana Vlad

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact