Închide Close
Asa-zisul rau. Despre istoria naturala a agresiunii

Editura Humanitas

Konrad Lorenz, Asa-zisul rau. Despre istoria naturala a agresiunii

Din categoriile psihologie & antropologie

În colecția în afara colecţiilor

Asa-zisul rau este un text esential pentru cunoasterea de sine a omului modern. Analizand agresiunea – definita ca instinct al animalului si al omului de a lupta impotriva indivizilor din propria specie –, Konrad Lorenz reaminteste originea instinctuala, inevitabil primitiva si de aceea periculoasa, a actelor si reactiilor noastre. Cartea fondatorului etologiei a facut epoca. Agresiunea lorenziana a devenit un termen-cheie in antropologie, psihologie si sociologie, a declansat un val de publicatii si a initiat o utila discutie, perpetuata pana in zilele noastre, asupra bazelor naturale ale existentei umane.Traducere din germana de Ioana Constantin
Despre Konrad Lorenz

Fondator al etologiei moderne, KONRAD LORENZ (1903–1989) este unul dintre cei mai reputati oameni de stiinta din a doua jumatate a secolului XX. S-a nascut la Viena si tot aici a facut studii de medicina (continuate la Columbia University), apoi de zoologie. Cariera sa academica si cercetarile incepute in Austria si continuate in Germania (in 1939 fusese numit profesor de psihologie comparata la Konigsberg) au fost brutal intrerupte de razboi. Medic in armata germana, a cazut prizonier in 1942, a lucrat apoi tot ca medic pentru autoritatile sovietice, in Rusia si Armenia, fiind eliberat abia in 1948. In 1949 i s-a oferit posibilitatea sa-si continue cercetarile la proaspat-infiintatul Institut „Max Planck“ de fiziologie comportamentala, al carui director a si fost intre 1961 si 1973. Ulterior a devenit coordonatorul Institutului „Konrad Lorenz“ al Academiei Austriece de Stiinte. In 1973 i s-a decernat primit Premiul Nobel pentru fiziologie/medicina (impreuna cu Karl von Frisch si Nikolaas Tinbergen).

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Asa-zisul rau. Despre istoria naturala a agresiunii
  • An apariție: 2005
  • Ediție: Editia a II-a
  • Pagini: 315
  • Format: 13X20 cm
  • ISBN: 973-50-0968-4
  • ISBN-10: 973-50-0968-4
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: psihologie & antropologie
  • Autor: Konrad Lorenz

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact