Închide Close
Confesiunile unui batran diplomat

Editura Humanitas

Charles de Saint-Aulaire, Confesiunile unui batran diplomat

Memoriile Contelui de Saint-Aulaire, stralucit diplomat de cariera al Frantei, acopera prima jumatate a secolului trecut, fiind punctate de cateva din importantele misiuni ce i-au fost incredintate in aceasta perioada in America Latina si Europa. Din cele doua volume ale confesiunilor, au fost selectate opt capitole dedicate de autor misiunii sale in Romania anilor 1916–1920. Cititorul roman are astfel la dispozitie un document de importanta capitala privitor la intrarea Romaniei in primul razboi mondial alaturi de tarile Antantei, la lunile refugiului in Moldova, la relatiile romano-ruse dinainte si de dupa revolutia bolsevica etc. Stilul este alert si elegant, iar portretele oamenilor politici sunt memorabile, la fel si relatarile, dezvaluind culisele politicii romanesti si internationale.traducere de Ileana Sturdza
Despre Charles de Saint-Aulaire
Descendent al unei vechi familii din aristocratia franceza, originara din Bretania, Charles de Saint-Aulaire (1866–1954) a avut o stralucita cariera diplomatica in nordul Africii (Tunisia, Maroc), America Latina (Peru, Chile, Brazilia), precum si in cateva tari europene (Austro-Ungaria, Romania, Anglia). A fost director al prestigioasei publicatii Revue d'histoire diplomatique, semnand si cronici politice in cotidianul conservator Le Figaro. Autor al mai multor volume, intre care: Richelieu (1930), Talleyrand (1936), Francois-Joseph (1945), Mazarin (1946), precum si al culegerilor de articole Mythologie de la Paix (1930), Geneve contre la paix (1937) si Renaissance de l'Espagne (1938).
Alte Detalii

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact