Închide Close
Regii blestemati 4 – Legea barbatilor

Editura Humanitas

Maurice Druon, Regii blestemati 4 – Legea barbatilor

Din categoriile literatură, istorie

În colecția Roman istoric

Dupa domnia scurta, dar dezastruoasa a lui Ludovic Artagosul, Filip de Poitiers, cel de-al doilea fiu al lui Filip cel Frumos, preia in mod iscusit regenta, care ii poate aduce coroana in cazul in care vaduva fratelui sau ar da nastere unei fete. In acest scop, el impune faimoasa „lege“ a succesiunii exclusiv masculine. Reuseste tot ce-si propune: determina prin forta alegerea cardinalului Ducze ca Papa, zavorand membrii conclavului in manastirea de la Lyon; reabiliteaza cat de cat vistieria regatului; prin aliante bine gandite, isi asigura recunoasterea ca regent pana cand nou-nascutul fiu al lui Ludovic al X-lea va putea domni. Dar blestemul Templierilor planeaza in continuare asupra vietii la palat: Mahaut d'Artois isi continua uneltirile, intentionand acum sa-l otraveasca pe pruncul-rege ca sa ajute ascensiunea la tron a ginerelui ei.
Despre Maurice Druon

Nascut la 23 aprilie 1918 la Paris, MAURICE DRUON este marcat de o solida ereditate literara, fiind stranepotul poetului Charles Cros si nepotul lui Joseph Kessel. Isi face studiile liceale la Liceul Michelet si cele superioare la Scoala de Stiinte Politice. Inca de la varsta de optsprezece ani publica in reviste si ziare literare. In anii '40 intra in contact cu Rezistenta franceza si, in 1942, va pleca din Franta ocupata pentru a se alatura Fortelor Franceze Libere ale generalului De Gaulle la Londra. Este ordonanta generalului d'Astier de La Vigerie, apoi animator al postului Honneur et Patrie si atasat al comisarului pentru afaceri interne; compune, impreuna cu unchiul sau Joseph Kessel, textul pentru Chant des Partisans care va deveni imnul Rezistentei. In aceasta perioada scrie si primul eseu, Lettres d'un Europeen, fiind, prin ideile pe care le expune aici, unul dintre premergatorii conceptului de Uniune Europeana. Este corespondent de razboi pe langa fortele aliate pana la incheierea luptelor celui de-al doilea razboi mondial. Incepand cu anul 1946 se consacra literaturii fara a neglija total politica. Este recompensat, in 1948, cu premiul Goncourt pentru romanul Les grandes Familles, apoi primeste premiul Prince Pierre de Monaco pentru toata opera. In 1966, la 48 de ani, este ales membru al Academiei Franceze, urmandu-i lui Georges Duhamel. In perioada 1973–1974 este ministru cu probleme culturale, apoi deputat de Paris in 1978–1981 si reprezentant al Frantei la consiliul Europei, precum si deputat in Parlamentul European. Din 1985 este secretar perpetuu al Academiei Franceze, actionand pentru dezvoltarea francofoniei. Este de asemenea membru al Academiei Regatului Maroc, al Academiei de la Atena si al Academiei de Stiinte de la Lisabona. Opere: Les Grandes Familles (Marile Familii) Les Rois Maudits Les Memoires de Zeus Alexandre le Grand Les Rivages et les Sources

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Regii blestemati 4 – Legea barbatilor
  • An apariție: 2004
  • Ediție: editia I
  • Pagini: 312
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 973-50-0418-6
  • ISBN-10: 973-50-0418-6
  • Colecție: Roman istoric
  • Domeniu: literatură, istorie
  • Autor: Maurice Druon

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact