Închide Close

Înapoi la evenimente

Noi titluri la Humanitas si Humanitas Fiction

In primele luni ale anului 2010, Humanitas si Humanitas Fiction publica noi titluri ale bine-cunoscutilor autori romani (Neagu Djuvara) si straini (Tzvetan Todorov, Gianni Rodari, Eric-Emmanuel Schmitt, Isabel Allende), dar si ale unor scriitori castigatori a numeroase distinctii literare, pentru prima data tradusi in limba romana (Juan Jose Millas, Moriyama Takashi, Hong Ying, Jennifer Cody Epstein, Chang Rea-Lee).


La Humanitas urmeaza sa iasa de la tipar noua carte a istoricului Neagu Djuvara - Din documentele boierilor Gradisteni. Franturi din trecutul Tarii Romanesti in povestea unui neam de mari boieri munteni (secolele XV-XX), o cercetare asupra unei familii boieresti si, in fapt, un volum ce priveste istoria institutiilor politice romanesti premoderne. Neagu Djuvara, pare-se ultimul Gradistean, ofere un capitol inedit de ilustratii, facsmile, arbori genealogici, tabele de ascendenti, indici de familii inrudite.


Tot la Humanitas va aparea in curand Gramatica fanteziei. Introducere în arta de a nascoci povesti, o carte de capatai pentru pedagogi si parinti a unuia dintre cei mai importanti autori de carti pentru copii din secolul XX, Gianni Rodari.


Un alt volum ce va fi publicat este Viata comuna. Eseu de antropologie generala de Tzvetan Todorov. Considerat unul dintre cei mai mari teoreticieni ai filozofiei structuraliste, Todorov exploreaza constructia sinelui si ofera o noua perspectiva asupra alteritatii, analizand implicatiile profunde ale acestei viziuni.


In colectia „Cartea de pe noptiera" va aparea cartea unuia dintre cei mai importanti scriitori contemporani spanioli, tradus pentru prima data in limba romana: Juan Jose Millas - Doua femei la Praga. Un roman despre căutarea identitatii, filiatie, maternitate, singuratate, teama si spatiul interior in care ne putem refugia, ca pe o straduta ingusta din Praga.


Colectia „Nipponica" se va imbogati cu doua titluri: Memoriile razboinicului Kumagai de Donald Richie, roman istoric ce urmareste destinul unui erou legendar al cronicilor nipone, şi Abecedarul Japoniei de Moriyama Takashi, un abecedar cu 63 de rubrici in care Japonia contemporana este decriptata cu umor, simplitate si, uneori, impertinenta.


In colectia „Rasul lumii", a aparut de curand Anticiclopedia filmului de Emmanuel Prelle şi Emmanuel Vincenot. Amestec de satira, caricatura si rea-credinta, Anticiclopedia filmului pune o compresa pe fruntea infierbantata a celor care se iau prea in serios. Tot in aceeasi colectie urmeaza sa apara Sunt gras? Ia mai slabiti-ma! de Rob Grant, un roman ce satirizeaza ipocrizia celor care tin cursuri despre alimentatia rationala cu mormanul de gogosi alaturi, si Un englez la Paris de Michael Sadler. Daca Sting a cantat melancolic despre un englez la New York, Michael Sadler scrie despre o lume agitata, pestrita si in fond incantatoare a celebrei capitale franceze.

Cu toate ca unele dintre misterele vietii au fost deja lamurite, ceea ce se petrece in final ramane o enigma. Un posibil răspuns il gasiti in volumul Ce se intampla cand murim. Studiu inovator asupra naturii vietii si a mortii de Sam Parnia.


In colectia „Practic" semnalam doua noi aparitii. Fundamentata pe revolutionara lucrare Inteligenta emotionala de Daniel Goleman, Inteligenta romantica. Cum sa fii în dragoste la fel de istet ca-n viata de Mary si John Valentis analizeaza relatiile de cuplu si felul in care acestea pot fi consolidate. In Ghidul femeii ocupate, Mary Hartley le arata femeilor cum sa-si planifice mai bine timpul, astfel incat sa-si gaseasca un ragaz pentru ele si pentru visurile lor.


La Humanitas Fiction a fost publicat de curand romanul Planul infinit de Isabel Allende. Scriitoarea chiliana, ale carei carti au devenit bestselleruri, revine cu o poveste despre iubire si singuratate, despre prietenie si tradare, despre moarte, speranta si puterea de a-ti implini destinul.


In luna februarie a aparut in colectia „Raftul Denisei" - K: Arta iubirii de Hong Ying, o poveste adevarata, reinventata cu o extraordinara intensitate. Protagonistii sunt Julian Bell, nepotul Virginiei Woolf si rasfatatul Grupului Bloomsbury, si misterioasa scriitoare Lin Cheng, considerata o Katherine Mansfield a Orientului.


Pictorita din Shanghai de Jennifer Cody Epstein va fi cartea lunii martie la Humanitas Fiction. Bucurandu-se de un mare succes de public si de critica, romanul reconstituie povestea lui Pan Yuliang, una dintre cele mai talentate - si nonconformiste - personalitati artistice chineze ale secolului XX.


Scriitorul american de origine coreeana Chang Rea-Lee, considerat de publicatia The New Yorker unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XXI, va fi publicat in curand la Humanitas Fiction. Romanul sau Zbor peste Long Island aduce in prim-plan subiecte precum alienarea, lipsa afectiunii, refuzul de a infrunta viata cu tumultul si cerintele ei.


Un alt roman aflat in pregatire la Humanitas Fiction este Evanghelia după Pilat de Eric-Emmanuel Schmitt. Dupa cum scria Le Monde, Schmitt are curajul de a formula cele mai indraznete ipoteze, iar reusita acestei carti sta in sinceritatea emotionanta a discursului si in smerenia in fata inexplicabilului.

Cele saptespreze titluri lansate la inceputul acestui an sunt doar câteva dintre surprizele editoriale pe care Humanitas şi Humanitas Fiction le pregătesc cititorilor lor fideli.
Lectura placuta!

Editura Humanitas pe Social Media

contact