Închide Close

Autori

Adrian Petrescu

Adrian Petrescu

ADRIAN PETRESCU (n. 4 iunie 1976, Cluj-Napoca) ilustrează tipul de scriitor autentic, ancorat, dincolo de mode şi clipe efemere, într-un Olimp luminat de seninătate şi echilibru. În timpul săptămânii, când nu se ocupă cu scrisul, practică meseria de depanator-montator de echipamente uzate, adică e doctor de cărţi. Firma unde le repune în circuit poartă denumirea de Anticariat. În fişa postului scrie simplu: administrator, calificare obţinută la Facultatea de profil a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din urbea natală. Pentru a-şi menţine silueta, aleargă după o minge, pe o parcelă limitată, împreună cu alţi cunoscători ai acestui sport intitulat minifotbal. Aceleaşi abilităţi tehnice le dovedeşte şi în calitate de percuţionist, având o slăbiciune pentru toba mică, toba mare, falţul din os, mistrie şi dalta cu zimţi.
A debutat cu proza scurtă „Pătratul de sârmă", în revista Vatra (1997), dar a colaborat şi la Tribuna. Momentul afirmării sub semnul scrisului îl constituie însă obţinerea Premiului pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România (2006) pentru romanul Conspiraţiile imposibile (Ed. Cartea Românească, Bucureşti, 2007).

De acest autor

Dansul focului sau 21

Adrian Petrescu, Dansul focului sau 21

CumpărăPreț 4.82 RON

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia