Închide Close

Autori

Alex Mucchielli

Alex Mucchielli

ALEX MUCCHIELLI (n. 1943) este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în ştiinţele comunicării; a obţinut doctoratul în litere şi ştiinţe umane la Sorbonna. A fost, timp de 33 de ani, profesor la Université de Montpellier, director al Departamentului de Comunicare al aceleiaşi universităţi şi a condus un renumit centru de cercetare în domeniul ştiinţelor umane. În 2007, a primit distincţia „Reconnaissance de mérite scientifique" din partea Université du Québec à Montréal. A publicat peste 50 de lucrări, printre care se numără: Théorie des processus de la communication (1998); Nouvelles méthodes d'étude des communications (1998); Théorie systémique des communications: principes & applications (1999); Savoir interpréter: comment les choses acquièrent leurs significations (2012). Douăsprezece titluri au fost deja traduse în peste zece limbi.

Traduceri în limba română: Arta de a influenţa. Analiza tehnicilor de manipulare (2002), Dicţionar al metodelor calitative în ştiinţele umane şi sociale (2002), Arta de a comunica. Metode, forme şi psihologia situaţiilor de comunicare (2005), Comunicarea în instituţii şi organizaţii (2008).

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia