Închide Close

Autori

Dale Furutani

Dale Furutani

DALE FURUTANI (n. 1946) este primul american de origine asiatica care a castigat doua mari premii pentru literatura politista, Anthony si Macavity (pentru romanul de debut Death in Little Tokyo, 1993, nominalizat si la premiul Agatha). De altfel, in presa Furutani este numit "cel mai cunoscut dintre scriitorii americani de origine japoneza". Familia sa, originara din prefectura Yamaguchi, a emigrat in Hawaii in 1896. Scriitorul a crescut in California, unde si-a facut si studiile: literatura la California State University si marketing la UCLA. A lucrat apoi la Yamaha, la Nissan si la Edmunds.com. A fost invitat de cateva ori sa tine tina conferinte la Biblioteca Congresului, atat in calitate de scriitor, cat si in calitate de american de origine japoneza. Furutani locuieste langa Seattle (statul Washington), dar petrece multa vreme in Japonia.
Moarte la rascruce (Death at the Crossroads, 1998) este primul roman din trilogia "Misterele samuraiului", din care mai fac parte Jade Palace Vendetta (1999) si Kill the Shogun (2000).

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia