Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Dale Furutani, Moarte la rascruce

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Autor laureat al premiilor Anthony si MacavityJaponia, 1603. Tara isi revine cu greu dupa razboiul sangeros incheiat cu instaurarea shogunatului Tokugawa. Undeva in munti, langa satucul Suzaka, roninul Matsuyama Kaze descopera la o rascruce cadavrul unui negustor ucis cu o sageata. Un incident aparent neinsemnat intr-o epoca sangeroasa, dar Kaze vede dincolo de aparente. Sageata este lucrata cu o mare finete, iar taranii spun ca mortul a fost adus de un demon. Ciudatul senior al tinutului, interesat mai degraba de teatrul Nō si de obiceiurile rafinate din perioada Heian, gaseste imediat un tap ispasitor. Intrigat, samuraiul ratacitor se hotaraste sa-si intrerupa calatoria. Sufletul ii cere sa afle adevarul pentru a salva un nevinovat, datoria ii dicteaza sa-si continue misiunea, asa cum le-a promis defunctilor sai stapani.Trei romane sub aceeasi coperta -- unul politist, unul istoric si unul de aventuri --, Moarte la rascruce descrie magistral Japonia uimitoare de la inceputul secolului al XVII-lea si singuratatea unui samurai legat pe viata de o datorie de onoare.

Despre Dale Furutani

DALE FURUTANI (n. 1946) este primul american de origine asiatica care a castigat doua mari premii pentru literatura politista, Anthony si Macavity (pentru romanul de debut Death in Little Tokyo, 1993, nominalizat si la premiul Agatha). De altfel, in presa Furutani este numit "cel mai cunoscut dintre scriitorii americani de origine japoneza". Familia sa, originara din prefectura Yamaguchi, a emigrat in Hawaii in 1896. Scriitorul a crescut in California, unde si-a facut si studiile: literatura la California State University si marketing la UCLA. A lucrat apoi la Yamaha, la Nissan si la Edmunds.com. A fost invitat de cateva ori sa tine tina conferinte la Biblioteca Congresului, atat in calitate de scriitor, cat si in calitate de american de origine japoneza. Furutani locuieste langa Seattle (statul Washington), dar petrece multa vreme in Japonia.Moarte la rascruce (Death at the Crossroads, 1998) este primul roman din trilogia "Misterele samuraiului", din care mai fac parte Jade Palace Vendetta (1999) si Kill the Shogun (2000).

Recenzii

"Mister si numeroase elemente fascinante din educatia samurailor, din religia, structura sociala si cultura nipona... O lectura de capatai pentru amatorii de romane politiste si romane istorice." (Library Journal)

"Proza este fluida si eleganta chiar atunci cand sunt descrise scene de lupta sangeroase. Bonus pentru cititori: un haiku la inceputul fiecarui capitol." (Booklist)

"Peisaje de vis, personaje memorabile, repere ale unei culturi insolite si un erou exceptional." (Los Angeles Times)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Moarte la rascruce
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 344
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-254-7
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • ISBN: Death at the Crossroads
 • Autor: Dale Furutani
 • Traducere: Andrei Razdolescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact