Închide Close

Autori

Douglas MacKenzie

Douglas MacKenzie

DOUGLAS MACKENZIE FSAScot, scoțian de origine, a studiat la Universitățile Aberdeen, Robert Gordon și Rutgers. A călătorit în întreaga lume, iar din anul 2014 s-a stabilit la București. Este specialist IT și fotograf, e fascinat de istoria golfului, dar adevărata lui pasiune sunt proiectele de patrimoniu istoric și cultural. Este Fellow of the Society of Antiquaries Scotland, organizație caritabilă de istorici și arheologi dedicată, încă din 1701, tocmai unor astfel de proiecte.
Articolele și studiile lui Douglas acoperă o paletă largă de subiecte, de la crearea muzeelor digitale, migrația scoțienilor și istoria maritimă până la promovarea tezaurului arhitectural. Pandemia izbucnită în 2020 a însemnat pentru el ocazia nesperată de a explora în voie, însoțit de aparatul de fotografiat, orașul care l-a adoptat și care se prăbușește în jurul său. Rezultatul este cartea Înainte să se prăbușească: Modernism și Art Déco în București.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia