Închide Close

Autori

Ethan Hawke

Ethan Hawke
„As vrea sa-l vad pe Quentin Tarantino regizand Julius Caesar“, declara Eihan Hawke intr-un interviu recent. Afirmatia, destul de neortodoxa, e caracteristica pentru felul in care actorul s-a impus ca una dintre cele mai distincte voci din noua cinematografie. Ethan Hawke s-a nascut la 6 noiembrie 1970, in Austin, Texas si a urcat fulminant treptele celebritatii hollywoodiene, cu roluri ca cele din Dead Poets Society (1989), Reality Bites (1994), Before Sunrise (1995), Gattaca (1997), Great Expectations (1998), Hamlet (2000), Training Day (2001) – care i-a adus si o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar – sau Taking Lives (2004). Joaca insa si teatru, pe Broadway si nu numai, fiind chiar co-fondator si director artistic al companiei Malaparte, din New York. De altfel, Hawke a studiat actoria la British Theatre Association, in Londra si la Carnegie Mellon University, in Pittsburgh.
Pentru publicul roman, surpriza este ca Ethan Hawke scrie si literatura. Dupa primul roman, mai mult autobiografic, The Hottest State (1997), urmeaza in 2002 Ash Wednesday, o carte care s-a bucurat de mare succes atat peste ocean, cat si in Europa.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia