Închide Close

Autori

Julian Barnes

Julian Barnes
S-a nascut in 1946 la Leicester, Anglia; prozator, eseist si critic literar englez. Si-a facut studiile la City of London School si Magdalen College, Oxford (limbi moderne). Dupa absolvire, a lucrat ca lexicograf pentru un supliment al Oxford English Dictionar, critic si editor de literatura la The New Statesmen si The New Review, apoi critic de televiziune pentru The Observer. Locuieste in prezent la Londra si s-a dedicat complet scrisului.
Julian Barnes a scris noua romane, doua carti de povestiri si doua colectii de eseuri, castigandu-si o reputatie considerabila ca scriitor preocupat de istorie, realitate, dragoste si adevar. A primit numeroase premii si distinctii, printre care: Somerset Maugham Award (Metroland, 1981), doua nominalizari la Booker Prize (Flaubert's Parrot, 1984 si England, England, 1998), E.M. Forster Award (acordat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Prix Femina (Talking Over, 1992). Barnes a fost facut chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (1988) si officier de l'Ordre des Arts et des Lettres (1995). In 1993 i s-a acordat Shakespeare Prize, de catre FVS Foundation. Cele mai recente scrieri ale sale sunt o colectie de eseuri despre bucatarie (The Pedant in the Kitchen, 2003) si o colectie de povestiri (The Lemon Table, 2004).

Web:
www.julianbarnes.com

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia