Închide Close

Autori

Anca-Michaela Israil

Anca-Michaela Israil
Dr. ANCA-MICHAELA ISRAIL este medic primar si doctor in stiinte medicale, specialitatea microbiologie. Lucreaza la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Are o experienta de peste 30 de ani atat in activitatea de laborator de diagnostic si cercetare in domeniul microbiologiei si biologiei moleculare, cat si in activitatea didactica universitara (14 ani) si postuniversitara (20 de ani). A efectuat teza de doctorat si a continuat cercetarile in probleme de biologie moleculara la Institutul de Microbiologie Medicala si Imunologie al Universitatii Friederich-Wilhelm din Bonn – Germania, in calitate de bursier al Fundatiei Alexander von Humboldt. A publicat peste 100 de lucrari stiintifice de profil in reviste de specialitate din tara si strainatate. Are colaborari la manuale universitare de specialitate.
In 1991 a fost distinsa cu premiul Victor Babes al Academiei de Stiinte Medicale, iar in 1998 cu premiul Cantacuzino acordat de Institutul Cantacuzino pentru cercetare stiintifica. In 2001 i-a fost acordat premiul COPYRO al Uniunii Scriitorilor din Romania pentru monografia Biologie Moleculara: Prezent si perspective (editura Humanitas, 2000) considerata drept „cea mai buna lucrare publicata in domeniul medicinei in anul 2000“.

De acest autor

Evenimente

HUMANITAS 30 DE ANI 1990 — 2020

„Dacă țara întreagă și-ar fi găsit drumul cum l-a găsit Humanitas din primul moment, fără nici o șovăială, am fi avut astăzi o altă Românie.”

Lucian Boia