Închide Close
Biologie moleculara

Editura Humanitas

Anca-Michaela Israil, Biologie moleculara

In ultimele doua secole, societatea omeneasca a cunoscut cinci revolutii stiintifice: a aburului, a combustibilului fosil, a electricitatii, a microprocesoarelor si a stiintelor biologice – pe care o traim chiar astazi. Excelenta cunoscatoare a ultimei revolutii stiintifice – in urma unei activitati de aproape trei decenii la Institutul Cantacuzino si a unui doctorat elaborat la Bonn ca bursier al Fundatiei Humboldt – Dr. Anca-Michaela Israil ofera in aceasta lucrare o panorama a unui domeniu interdisciplinar de varf: biologia moleculara. Informatiile foarte recente din domeniul biochimiei, biofizicii, imunochimiei si geneticii dau posibilitatea specialistilor de a tine pasul cu ultimele ipoteze si teorii occidentale.
Despre Anca-Michaela Israil
Dr. ANCA-MICHAELA ISRAIL este medic primar si doctor in stiinte medicale, specialitatea microbiologie. Lucreaza la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Are o experienta de peste 30 de ani atat in activitatea de laborator de diagnostic si cercetare in domeniul microbiologiei si biologiei moleculare, cat si in activitatea didactica universitara (14 ani) si postuniversitara (20 de ani). A efectuat teza de doctorat si a continuat cercetarile in probleme de biologie moleculara la Institutul de Microbiologie Medicala si Imunologie al Universitatii Friederich-Wilhelm din Bonn – Germania, in calitate de bursier al Fundatiei Alexander von Humboldt. A publicat peste 100 de lucrari stiintifice de profil in reviste de specialitate din tara si strainatate. Are colaborari la manuale universitare de specialitate. In 1991 a fost distinsa cu premiul Victor Babes al Academiei de Stiinte Medicale, iar in 1998 cu premiul Cantacuzino acordat de Institutul Cantacuzino pentru cercetare stiintifica. In 2001 i-a fost acordat premiul COPYRO al Uniunii Scriitorilor din Romania pentru monografia Biologie Moleculara: Prezent si perspective (editura Humanitas, 2000) considerata drept „cea mai buna lucrare publicata in domeniul medicinei in anul 2000“.
Alte Detalii

Noi apariții

Author Spotlight

Horia-Roman Patapievici

pagina autorului

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI – născut la 18 martie 1957 (Bucureşti). Studii de fizică (1977–1981; diplomă de specializare 1982), cercetător ştiinţific (1986–1994), asistent universitar (1990–1994), director de studii (1994–1996), membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS, 2000–2005), preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR, 2005–2012).

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact