Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Tash Aw, Harta lumii nevăzute

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Pentru primul său roman, Fabrica de mătase, publicat în 2005 (Humanitas Fiction, 2008), Tash Aw a fost distins cu Whitbread (devenit Costa) First Novel Award (2005) şi Commonwealth Writers' Prize for Best First Novel (2006). Romanele sale sunt traduse în peste douăzeci şi cinci de limbi.

Adolescenţa lui Adam ia sfârşit în anul 1964, când tatal sau adoptiv, pictorul olandez Karl de Willigen, este ridicat de soldaţii preşedintelui Sukarno. Deşi Adam viseaza să pornească pe urmele fratelui său mai mare, de care a fost brutal desparţit în copilărie, dispariţia tatălui îl face să se îndrepte spre Jakarta, unde se află femeia îndrăgostită în tinereţe de Karl. Pe harta Arhipelagului Indonezian se conturează treptat traseul iniţiatic al protagoniştilor, aflaţi în căutarea iubirii, într-o lume dezlanţuită.

 

Luni, 25 iunie 2012, la Green Hours, Editura Humanitas Fiction a organizat împreuna cu 121.ro o seară de lectură. Invitaţii (de la dreapta la stânga), Elisabeta Lăsconi, Denisa Comănescu, Daniela Fugaru-Kammrath, Andreea Răsuceanu şi actorul Alexandru Mike Gheorghiu, ne-au împărtăşit câteva dintre secretele acestei cărţi minunate.

Despre Tash Aw

TASH AW s-a nascut in 1973 in Taiwan din parinti malaezi. Urmeaza scoala catolica din Kuala Lumpur. In 1990 se muta in Marea Britanie, unde studiaza dreptul la Cambridge University si creative writing la University of East Anglia, tot acum incepand sa scrie proza scurta. Dupa ce practica avocatura vreme de patru ani, in 2002 renunta la aceasta cariera pentru a se dedica literaturii. Primul sau roman, Fabrica de matase (The Harmony Silk Factory, 2005) apare dupa o gestatie de cinci ani, din nevoia autorului de a spune o poveste interesanta despre Malaysia: "in afara de Burgess si Conrad nimeni nu a scris ceva substantial despre Asia de Sud-Est", declara Tash Aw intr-un interviu. Romanul Fabrica de matase se bucura inca de la aparitie de un succes rasunator, castiga Whitbread First Novel Award (2005) si Commonwealth Writer's Prize for Best First Novel (2006) si se numara printre finalistele la Man Booker Prize (2005), Guardian First Book Award (2005) si International IMPAC Dublin Award (2007). Actiunea celui de-al doilea roman al sau, Map of the Invisible World, care va aparea in Marea Britanie si in S.U.A. in primavara anului 2009, se petrece in perioada de dupa dobandirea independentei de catre Malaysia si Indonezia. Romanul va fi publicat in colectia "Raftul Denisei".

Recenzii

„Ceea ce defineşte tonul cărţii este un lirism care aminteşte de cel al lui Michael Ondaatje." (Telegraph)

„Tash Aw are ceva din Graham Greene, iar romanul lui puternic şi hipnotic, dovedind acuitate psihologică şi un extraordinar sentiment al spaţiului, îl va urmări multă vreme pe cititor." (The Guardian)

„Un roman la fel de valoros ca Fabrica de mătase... Aw reuşeşte să redea, cu egală măiestrie şi vervă, atât haosul politic, cât şi traumele pe care acesta le generează." (The Independent)

„Romanul Harta lumii nevăzute, rafinat şi plin de forţă totodată, proiectează emoţionanta căutare a unui cămin în Indonezia anilor '60. E o poveste superb scrisă, despre pierdere şi identitate, care oglindeşte imaginea frământărilor din tânara ţară." (Publishers Weekly)

 

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Harta lumii nevăzute
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Pagini: 352
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-483-1
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Tash Aw
  • Traducere: Florica Sincu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

12 septembrie 2024, Editura Humanitas Fiction

Heather Morris la București, 12 septembrie

10 septembrie 2024, Editura Humanitas Fiction

Yaniv Iczkovits la București, 10–11 septembrie

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact