Închide Close

Editura Humanitas

Michael Minkov, Gert Jan Hofstede, Geert Hofstede, Culturi şi organizaţii. Softul mental

Cooperarea interculturală şi importanţa ei pentru supravieţuire

În colecția în afara colecţiilor

„Folosind analogia cu programarea calculatoarelor, vom numi asemenea tipare de gândire, simţire şi acţiune programe mentale sau, după cum spune subtitlul cărţii, soft mental. Ceea ce, evident, nu înseamnă că oamenii sunt programaţi aşa cum sunt programate calculatoarele. Comportamentul unui om e doar în parte predeterminat de programele lui mentale: el posedă o capacitate elementară de a se abate de la acestea şi de a reacţiona într-un mod nou, creator, distructiv sau neaşteptat. Softul mental, despre care este vorba în această carte, arată doar ce reaţii sunt probabile şi explicabile. ţinând cont de trecutul unui om.“

Despre Michael Minkov

MICHAEL MINKOV (n. 1959) a făcut studii de lingvistică, filologie şi antropologie la Universitatea din Sofia, iar în anii '90 a fost secretarul Asociaţiei Est-Europene de Dezvoltare Mana gerială, cu sediul în Slovenia. În prezent, predă la Sofia cursuri de comportament organizaţional transnaţional, în cadrul unui program iniţiat de Universitatea din Portsmouth.

Despre Gert Jan Hofstede

GERT JAN HOFSTEDE (n. 1956), fiul lui Geert Hofstede, a făcut studii de biologie, pentru a deveni apoi informatician şi a se ocupa de modele matematice ale fenomenelor sociale. În prezent, predă managementul informaţiei la Universitatea din Wageningen.

Despre Geert Hofstede

GEERT HOFSTEDE (n. 1928) a studiat ingineria la Universitatea Tehnică din Delft şi a lucrat zece ani în industria olandeză. Între timp, a susţinut o teză de doctorat în psihologie socială, cu titlul „Jocul controlului bugetar", după care s-a angajat la compania IBM, unde a efectuat studii asupra personalului companiei. A predat la mai multe şcoli de studii economice din întreaga lume şi a fost profesor de antropologie organizaţională şi management internaţional la Universitatea din Maastricht. Este cofondator al Institutului de Cercetări în Cooperarea Interculturală (IRIC). Cărţile sale au apărut în douăzeci de limbi, iar articolele sale au fost publicate în cele mai presti gioase reviste de ştiinţe sociale şi de management din lume. Un articol din Wall Street Journal din 2008 îl citează printre cei mai influenţi douăzeci de gânditori în domeniul managementului, Geert Hofstede fiind singurul european din această listă.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Culturi şi organizaţii. Softul mental
  • Subtitlu: Cooperarea interculturală şi importanţa ei pentru supravieţuire
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Pagini: 512
  • Format: 15x21,5 cm
  • ISBN: 978-973-50-3570-9
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Michael Minkov, Gert Jan Hofstede, Geert Hofstede
  • Cuvânt înainte: Cosmin Alexandru
  • Traducere: Mihaela Zografi

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact