Închide Close
Totul despre baieti

Editura Humanitas

Nick Hornby, Totul despre baieti

Din categoriile literatură

În colecția Raftul întâi

La treizeci si sase de ani, Will Freeman are cateva obiective precise: sa-si cheltuiasca banii mosteniti de pe urma unui cantec compus candva demult de tatal sau, sa-si traiasca viata fara oprelisti, sa huzureasca si – peste toate – sa se tina departe de copii. Cum insa de ce ti-e scris nu scapi, in viata lui se iveste Marcus, produsul unei casnicii esuate si genul de pustan care, desi in defazaj fata de colegi, are obiceiul unor intrebari stingheritoare: de ce sunt casele construite afara, de ce ploua de sus in jos, de ce zboara pasarile etc. Ca o ironie a sortii, aparitia lui Marcus e rezultatul unei manevre imprudente a lui Will, tentat sa frecventeze grupurile de sprijin ale femeilor divortate si cu copii, in speranta unor viitoare aventuri de una sau mai multe nopti. Prins in capcana pe care singur si-a intins-o, dandy-ul nepasator, cu locuinta in zona selecta a Londrei, se vede distribuit intr-un rol pe care nu si l-a dorit si la care nu mai poate renunta. Cu atat mai mult cu cat micul Marcus e un personaj fascinant. E adevarat, ii place muzica anilor saizeci cand altii asculta Limp Bizkit si crede ca solistul de la Nirvana era varf de atac la Manchester United, dar asta nu-l opreste sa-i serveasca tatalui de circumstanta o nebanuita avalansa de revelatii.traducere de Andrei Gorzo
Despre Nick Hornby

Scriitorul britanic NICK HORNBY s-a născut la Redhill, Surrey, în 1957. Studiază limba şi literatura engleză la Jesus College, Cambridge, unde rămâne o vreme profesor. Lucrează apoi ca jurnalist independent, iar în 1992 debutează cu volumul memorialistic Fever Pitch (Febra stadioanelor), distins cu William Hill Sports Book of the Year Award. În 1995 publică romanul High Fidelity, care este ecranizat în anul 2000, cu John Cusak în rolul principal. Îi urmează, în 1998, Totul despre băieţi (About a Boy; Humanitas, 2004), care stă, de asemenea, la baza unei producţii cinematografice de succes, avându-l ca protagonist pe Hugh Grant, iar în 2001 Cum să fii bun (How to Be Good; Humanitas, 2005), recompensat cu W.H. Smith Award for Fiction. Hornby este autorul unei culegeri de eseuri despre fotbal, My Favourite Year (1993), al uneia despre muzică, 31 Songs (2003), inspirată de activitatea sa de critic muzical la revista New Yorker şi de pasiunea pentru cultura pop, şi al uneia despre cărţi şi scriitori, The Polysyllabic Spree (2004). În 1999 primeşte E.M. Forster Award din partea American Academy of Arts and Letters şi în 2003 este distins cu Orange Word International Writers London Award. În 2005 îi apare romanul A Long Way Down, tradus în prima ediţie în limba română cu titlul Turnul sinucigaşilor (Humanitas, 2006), iar în 2009, Juliet, Naked. Nick Hornby este de asemenea autorul romanului pentru adolescenţi Slam (2007; Humanitas Fiction, 2008), inclus pe lista ALA Best Books for Young Adults din 2008.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Totul despre baieti
 • An apariție: 2004
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 280
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0708-8
 • ISBN-10: 973-50-0708-8
 • Colecție: Raftul întâi
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Nick Hornby

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact