Închide Close
Unificarea dreptei

Editura Humanitas

Valeriu Stoica, Unificarea dreptei

Din categoriile politologie

În colecția în afara colecţiilor

"In paginile de fata, timpul prezent coexista cu timpul trecut si timpul viitor. Fiecare dintre textele si interviurile cartii are ca laitmotiv ideea unificarii fortelor de centru-dreapta sau, mai succint, ideea unificarii dreptei. Scrise sau rostite intr-un anumit timp prezent, cu gandul la viitor, dar fara a uita lectiile trecutului, cuvintele au intrat deja in depozitele memoriei. Prin aceasta carte, cititorul le poate scoate la lumina si le poate judeca. In prima parte a cartii am refacut tesatura de intamplari si ganduri din care s-au nutrit textele si interviurile. Am scris astfel aceeasi poveste din perspective temporale diferite: o data, in textele si interviurile din partea a treia, la timpul prezent si la timpul viitor, a doua oara, in prima parte, la timpul trecut. Privind in aceasta tripla oglindire, cititorul poate intelege mai bine textele si interviurile si poate verifica pas cu pas povestea din prima parte nu numai prin aceste texte si interviuri, ci si prin documentele prezentate in anexe." (Valeriu Stoica)
Despre Valeriu Stoica

VALERIU STOICA (n. 1953, Bucureşti) este doctor în drept (1997). Asistent, apoi profesor de drept civil la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Iniţiator (1990) al Programului de Drepturi ale Omului la Universitatea din Bucureşti. Profesor şi decan al Institutului Naţional al Magistraturii (1991-1993), membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (1993-2005). Membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului şi Intoleranţei şi al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept. Membru al Institutului Internaţional pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.ACTIVITATE POLITICĂ: Membru al Partidului Naţional Liberal, de la reînfiinţarea acestuia, în 1990, până în 2006: prim-vicepreşedinte (1997-2001), preşedinte (2001-2002). Membru al Camerei Deputaţilor în două legislaturi (1996, 2000), ministru al Justiţiei şi viceprim-ministru al României (1996-2000). A fost membru al Delegaţiei Române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În prezent vicepreşedinte al PDL.LUCRĂRI PUBLICATE: Practica judiciară penală, vol. IV (în colaborare), Editura Academiei Române, 1993 (Premiul „Simion Bărnuţiu" al Academiei Române); Tratatul de drept comparat, vol. I, II, III de Leontin-Jean Constantinesco (postfaţă, îngrijirea ediţiei şi revizuirea traducerii, All, 1997); Rezoluţiunea şi rezilierea contractelor civile, All, 1997 (Premiul „Mihail Eliescu" al Asociaţiei Juriştilor); Puterea - un rău necesar, Allfa, 2002; Provocări liberale (în colaborare), Humanitas, 2003; Drept civil. Drepturile reale principale, vol. I, Humanitas, 2004; Drept civil. Drepturile reale principale, vol. II, Humanitas, 2006; Unificarea dreptei, Humanitas, 2008; Reconstrucţia dreptei, Humanitas, 2009. A publicat peste 80 de articole în principalele reviste de specialitate din ţară (Revista română de drept, Dreptul, Revista română de drepturile omului, Revista de drept comercial, Pandectele române, Curierul judiciar), precum şi în reviste de studii politice (Sfera politicii).

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Unificarea dreptei
  • An apariție: 2008
  • Ediție: editia I
  • Pagini: 312
  • Format: 15x22,5 cm
  • ISBN: 978-973-50-2024-8
  • ISBN-10: 978-973-50-2024-8
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: politologie
  • Autor: Valeriu Stoica

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact