Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Hilary Mantel, O regină pe eșafod

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Dintre toţi scriitorii britanici, Hilary Mantel este singura romancieră căreia i s-a acordat de două ori prestigiosul Man Booker Prize. Apărut în 2012, O regină pe eşafod este tradus în peste 30 de ţări. Roman câştigător al Man Booker Prize, Costa Book Award, David Cohen Prize, Specsavers National Book Award: UK Author of the Year. Bestseller în principalele publicaţii din Marea Britanie, SUA şi Germania. Inclus pe listele: Amazon, Top 5 Literature and Fiction; Amazon, Top 100 Editor's Picks; Amazon, Celebrity Favorites; Apple's-iTunes Bookstore, Top 10 in Fiction.

În anul 1535, Thomas Cromwell, fiul unui fierar, a ajuns departe de originile lui modeste. Principalul sfetnic al lui Henric al VIII-lea, el s-a înălţat în rang odată cu Anne Boleyn, a doua soţie a lui Henric, de dragul căreia el a rupt-o cu Roma şi şi-a creat propria-i biserică. Însă faptele săvârşite de Henric au obligat Anglia să se izoleze periculos de mult, iar Anne n-a izbutit să facă ce promisese: să poarte în pântec un fiu care să consolideze dinastia Tudor. Când Henric vizitează Wolf Hall, Cromwell îl vede cum se îndrăgosteşte de tăcuta şi urâţica Jane Seymour. Sfetnicul înţelege îndată că în joc este nu doar plăcerea regelui, ci şi siguranţa poporului. Înţelept şi versatil, se va vedea nevoit să găsească o strategie pentru a dezlega deopotrivă firele încurcate ale vieţii amoroase de la curte, dar şi pentru a-şi conserva propriul statut şi a se menţine în graţiile regelui.

  Elisabeta Lăsconi, „Regele cu multe soațe“ (Ziarul de duminică, martie 2015)

Despre Hilary Mantel

Dame HILARY MANTEL s-a născut în Derbyshire, England, pe 6 iulie 1953. A studiat dreptul la London School of Economics şi Sheffield University. A lucrat ca asistent social şi a trăit în Botswana cinci ani, apoi încă patru în Arabia Saudită, înainte de a se întoarce în Anglia la mijlocul anilor '80, unde o lungă perioadă de timp scrie cronică de film pentru The Spectator. Printre cărţile ei se numără Eight Months on Ghazzah Street (1988); Fludd (1989), câştigător al Winifred Holtby Memorial Prize, Cheltenham Prize şi Southern Arts Literature Prize, A Place of Greater Safety (1992), câştigător al Sunday Express Book of the Year award; A Change of Climate (1994); An Experiment in Love (1995), câştigător al Hawthornden Prize pe anul 1996; Beyond Black (2005), aflat pe lista scurtă pentru Commonwealth Writers Prize (2006) şi pentru Orange Prize for Fiction (2006) şi pe lista scurtă la Man Booker Prize. Romanul Wolf Hall (2009), prima parte a unei trilogii dedicate ascensiunii şi decăderii lui Cromwell, îi aduce Man Booker Prize şi National Book Critics Circle Award. În 2012 apare romanul O regină pe eşafod (Bring Up The Bodies), pentru care îi este acordat un al doilea Man Booker Prize, dar şi Costa Book Award. În 2015, BBC Two a lansat o miniserie de şase episoade având drept subiect acţiunea din Wolf Hall şi O regină pe eşafod. Este, de asemenea, autoarea unei cărţi autobiografice, Giving Up the Ghost (2003), iar recenziile şi eseurile ei au fost publicate în New York Times, The New York Review of Books şi în London Review of Books.

Recenzii

„Cel mai bun scriitor de limbã englezã pe care-l avem astãzi." (Guardian)

„Magnific. Mantel dă viață istoriei cu o acuitate politică și psihologică egală cu a lui Tolstoi.“ (Washington Post)

O regină pe eșafod este cea mai bună carte de ficțiune istorică pe care am citit-o vreodată. O realizare excepțională a lui Mantel.“ (Sarah Crompton, Sunday Telegraph)

„O carte frumoasă și profund umană, o oglindă întunecată, ținută în fața lumii noastre. Hilary Mantel este cea mai importantă și mai curajoasă dintre scriitorii noștri. (Observer)

„Scriitura lui Hilary Mantel surprinde perfect splendoarea catifelată a epocii Tudor.“ (Telegraph)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: O regină pe eșafod
 • An apariție: 2015
 • Ediție: I
 • Pagini: 440
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-874-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Hilary Mantel
 • Traducere: Carmen Toader

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact