Închide Close
Ring 2 - Spirala

Editura Humanitas Fiction

Koji Suzuki, Ring 2 - Spirala

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Premiul "Eiji Yoshikawa", 1996

Dupa moartea fiului sau, medicul legist Mitsuo Ando se refugiaza in munca. Paradoxal, in sala de autopsie reuseste sa uite. Dar viata lui, redusa la o rutina trista, este zdruncinata a doua oara, cand Ryuji Takayama, un fost coleg de facultate, reapare brusc -- pe masa de disectie. Odata cu el, un mesaj format din doua numere: 178 si 136. Ce a incercat Ryuji sa-i transmita? Ce rol joaca aici o caseta video care s-a aflat ultima data in posesia ziaristului Asakawa? Impins de curiozitate, Ando incepe o ancheta care se transforma treptat intr-o spirala a nebuniei. La sfarsitul ei, la fel ca Asakawa, va fi pus in fata unei dileme cumplite. Ring 2 - Spirala este o poveste tulburatoare la frontiera incerta dintre materie si gand.

Despre Koji Suzuki

Koji Suzuki, supranumit "Stephen King al Japoniei", s-a nascut in 1957 in prefectura Shizuoka. Studiaza literatura franceza la Universitatea Keio din Tokio, schimba cateva slujbe marunte, apoi isi asuma un statut neobisnuit pentru un barbat din Japonia: casnic. Atunci incepe sa scrie, literalmente cu copiii pe genunchi. Debuteaza cu romanul Rakuen (1990, Marele Premiu al Japoniei pentru literatura fantasy), insa devine celebru dupa ce publica Ringu (Cercul, 1991) -- aproape trei milioane de exemplare vandute doar in Japonia.Tetralogia Ringu (pentru ca au urmat alte trei romane) cumuleaza vanzari de peste opt milioane de exemplare, iar succesul ei se explica si prin numeroasele ecranizari: Ringu (Japonia, 1998), Rasen (Japonia, 1998), Ringu 2 (Japonia, 1999), The Ring (SUA, 2002), The Ring Two (SUA, 2005) etc.

Recenzii

"Imaginatia dezlantuita a lui Suzuki continua tema din Ring 1 intr-un mod uluitor." (The Village Voice)

"Fiecare piesa a romanului se imbina perfect cu celelalte, fiecare scena are o logica de fier." (The Third Alternative)

"O poveste fascinanta, profund umana, un etalon pentru acest gen literar." (Las Vegas Mercury)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Ring 2 - Spirala
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 392
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-501769-9
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Koji Suzuki
 • Traducere: Daniel Ionescu

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact