Închide Close
Aceasta dragoste care ne leaga

Editura Humanitas

Doina Jela, Aceasta dragoste care ne leaga

În colecția în afara colecţiilor

„Avand tenacitatea si intuitia jurnalistului de investigatie, imaginatia, interesul pentru oameni si forta de expresie a prozatorului, plus o sensibilitate feminina bine strunita, astfel incat implicarea afectiva sa nu-i altereze demersul, Doina Jela a alcatuit o carte care nu se poate lasa din mana, de la prima la ultima pagina, desi lectura e dureroasa pana la insuportabil.“ ADRIANA BITTEL „Cartea e, s-o spunem din capul locului, efectiv zguduitoare. Talentul narativ a stiut sa smulga din materia sinistra a documentelor stratul ei emotional, reconstituind cu har segmente ale unei tragedii care a fost imensa si de o ticalosie fara seaman. Avem nevoie irepresibila de astfel de carti“ ZIGU ORNEA „Eu ar fi trebuit sa scriu aceasta carte. N-am fost in stare, probabil ca rana, dupa atatia ani, nu este inca cicatrizata. N-am putut sa stau fata in fata si inca nu pot, cu ceea ce i s-a intamplat mamei.“ MONICA LOVINESCU La aparitia primei sale editii, Aceasta dragoste care ne leaga a fost desemnata in cadrul Targului national de carte de la Timisoara, 1998, drept Cartea Anului.
Despre Doina Jela
S-a nascut in 1951. Este absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Filologie, prozatoare, publicista, autoare a unui mare numar de eseuri, cronici, recenzii, interviuri, aparute in reviste ca Tomis, Arta, Amfiteatru, Romania literara, Contemporanul, Familia, Observator (Munchen), 22, Vatra. In 1995, publica la Editura Humanitas romanul non-fictiv Cazul Nichita Dumitru, rasplatit de Asociatia Internationala a Scriitorilor si Oamenilor de Arta Romani, cu sediul la Washinghton, cu premiul de onoare pe anul 1996. In 1997, publica la Editura Polirom volumul Telejurnalul de noapte. In 1998 ii apare in colectia „Procesul comunismului“ volumul Aceasta dragoste care ne leaga, desemnat „Cartea anului“ la Targul international de carte de la Timisoara. In 1999 ii apare, tot in colectia „Procesul comunismului“, cartea Drumul Damascului (reeditata in 2002), iar in 2001 Lexiconul negru, unelte ale represiunii comuniste. Tot in anul 2001, regizorul Lucian Pintilie, inspirat de cartea Drumul Damascului, a realizat filmul Dupa-amiaza unui tortionar. A tradus pentru Editura Humanitas Antologia gandirii juridice de Phillippe Maulaurie; pentru seria „Procesul comunismului“ a aceleiasi edituri a tradus Stalin de Boris Souvarine, in colaborare, Cartea neagra a comunismului, coordonata de Stephane Courtois, Saruta mana pe care n-o poti musca si O America înfricosatoare de Edward Behr si, pentru editura Polirom, din italiana, Omul grec (culegere de eseuri).
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Aceasta dragoste care ne leaga
  • An apariție: 2005
  • Ediție: Editia a II-a
  • Pagini: 396
  • Format: 13X20 cm.
  • ISBN: 973-50-1100-x
  • ISBN-10: 973-50-1100-x
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Doina Jela

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact