Închide Close

Editura Humanitas

Clotilde Armand, Am ales România

Povestea mea

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

„Atunci s-a făcut lumină şi m-am trezit în mijlocul Carpaţilor. A fost o descoperire extraordinară. Îmi amintesc aceste momente de fiecare dată când cineva mă întreabă:«Cum ţi se pare la noi? Nu-i aşa că România este o ţară frumoasă?» – şi mi se pune foarte des această întrebare, aproape de fiecare dată când vorbesc pentru prima oară cu cineva. Atunci, îmi amintesc de această călătorie, prima dată când am fost la munte în România şi am descoperit natura fermecătoare de sus, şi spun, cu un zâmbet larg, cu toată sinceritatea, cu această imagine în minte: «Da, este o ţară extrem de frumoasă», iar atunci, interlocutorul meu şi cu mine ne unim sufleteşte într-o clipă în care ştim că avem aceeaşi idee despre ce este această ţară, într-o clipă de mulţumire faţă de Dumnezeu care ne-a făcut acest cadou: am văzut frumosul, aici, în România.“ (Clotilde ARMAND)

Nu veţi găsi în această carte programe politice sau slogane electorale. Cu sinceritate, simplitate şi accent franţuzesc, Clotilde Armand vorbeşte despre viaţa şi profesia ei, evocă principiile în care crede cu pasiune, face un surprinzător portet al ţării pe care a ales-o, compară mentalitatea românilor cu cea a francezilor. Veţi întâlni în volum pagini intense, emoţionante – fie tandre şi triste, fie entuziaste şi pline de speranţă.

Despre Clotilde Armand

Franțuzoaică de origine, CLOTILDE ARMAND a devenit româncă prin alegere. Este căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu. După absolvirea unei prestigioase universități americane, Massachusetts Institute of Technology (MIT), a deținut funcții de manager în diverse companii de anvergură internațională. În iunie 2016, a candidat pentru prima dată la funcția de primar al Sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul. În 2019, a câștigat mandatul de europarlamentar, la care a renunțat în 2020 în favoarea Primăriei Sectorului 1. Din noiembrie 2020, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1 al Municipiului București.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Am ales România
  • Subtitlu: Povestea mea
  • An apariție: 2016
  • Format: EPUB/PDF
  • ISBN: 978-973-50-5563-9-X
  • Colecție: Ebook
  • Autor: Clotilde Armand

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact