Închide Close
Codul bunelor maniere astăzi

Editura Humanitas

Aurelia Marinescu, Codul bunelor maniere astăzi

Din categoriile carte practică

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

Pretutindeni în lume, cărţile care ne învaţă normele de comportament civilizat se bucură astăzi de un imens succes. Volumul de faţă nu face excepţie: numărul de exemplare vândute a ajuns la aproape 300 000. Scris cu inteligenţă, umor şi îngăduinţă, deplin adaptat uzanţelor moderne occidentale şi totodată celor româneşti, Codul bunelor maniere astăzi este un veritabil bestseller naţional. În multe şcoli e folosit ca manual pentru orele de dirigenţie. Sunt confirmate astfel vorbele unui tânăr care a încurajat-o pe autoare să-şi ducă la bun sfârşit proiectul: „Avem nevoie de o asemenea carte ca să redevenim oameni normali şi fără complexe. Dar pentru asta ar trebui tiparită în... 22 de milioane de exemplare!“

Despre Aurelia Marinescu

AURELIA ANASTASIA MARINESCU s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitală. Aici a editat prima revistă – tipărită – a liceului şi a înfiinţat cunoscutul cenaclu „G. Călinescu“, pe care l-a condus cu pricepere şi pasiune 20 de ani. În 1996 a publicat Codul bunelor maniere astăzi. Prima ediţie a fost urmată de alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta ediţie aniversară), succesiv revăzute şi aduse la zi. În urma extraordinarului succes de public al cărţii, a fost invitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie în reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, să ţină cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Codul bunelor maniere astăzi
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-973-50-3670-6-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: carte practică
  • Autor: Aurelia Marinescu

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact