Închide Close

Editura Humanitas

Lewis Dartnell, Cunoașterea

Cum poate fi reclădită civilizația după un cataclism

În colecția Ştiinţă

Traducere de Iulia Arsintescu

 

Dacă societatea noastră tehnologică s-ar prăbuși mâine, supraviețuitorii unui astfel de cataclism vor trebui cel mai probabil să învețe din nou cum să supraviețuiască și cum să reclădească o nouă civilizație. Cartea lui Lewis Dartnell poate fi considerată un adevărat ghid de supraviețuire pe care orice nouă societate postapocaliptică ar trebui să-l folosească. Astfel, prin descrierea fundamentelor tehnologiilor pe care le folosim astăzi, Cunoașterea ne arată, de exemplu, cum să construim un radio și cum să generăm electricitate, cum să producem medicamente și cum să extragem metale și mai ales cum să redescoperim lumea înconjurătoare învățând să ne orientăm după stele. Însă Dartnell nu ne oferă doar informații de bază în vederea reclădirii civilizației, ci descifrează și explică cea mai mare invenție a omului: metoda științifică – fabulosul mecanism ce ne permite să cunoaștem alcătuirea universului și a omului.

 

„O realizare extraordinară și o lectură grozavă chiar și în caz că civilizația nu se prăbușește. Dar dacă se va prăbuși, această carte va deveni textul sacru al noii lumi, iar Dartnell va fi primul ei mare profet.“ – The Times

 

„Un imn închinat ingeniozității umane… O lectură fundamentală.“ – New Statesman

 

„Oamenii care trăiesc în țări dezvoltate s-au detașat de procesele civilizației care le susține viața. Individual vorbind, suntem uluitor de ignoranți în legătură cu principiile de bază care permit producerea de hrană, adăpost, îmbrăcăminte, medicamente, materiale sau substanțe vitale. [...] Dacă vrem să supraviețuim într-o lume postapocaliptică, trebuie să dăm ceasul înapoi și să reînvățăm aceste abilități esențiale.“ – Lewis Dartnell

Despre Lewis Dartnell

LEWIS DARTNELL (n. 1980), autor, prezentator, profesor de comunicare a științei la Universitatea Westminster și expert în astrobiologie, a ajuns să fie cunoscut de publicul larg odată cu aparițiile sale televizate și cu diferite contribuții pe teme științifice la The Times, The Guardian și The New York Times. Ultima sa carte, ce constituie un adevărat ghid de supraviețuire în cazul unei catastrofe globale, se adresează oricui este interesat de extraordinara forță a științei și a tehnologiei în contextul generării unei noi civilizații postapocaliptice.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Cunoașterea
  • Subtitlu: Cum poate fi reclădită civilizația după un cataclism
  • An apariție: 2018
  • Ediție: I
  • Pagini: 328
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-6241-5
  • Colecție: Ştiinţă
  • Autor: Lewis Dartnell

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact