Închide Close
Manual de istorie a religiilor

Editura Humanitas

Giovanni Filoramo, Marcello Massenzio, Massimi Raveri, Paolo Scarpi, Manual de istorie a religiilor

Rezultat al muncii indelungate a patru prestigiosi specialisti italieni in istoria si filozofia religiilor, volumul de fata contine o vasta panorama a religiilor lumii, de la inceputurile omenirii si pana astazi. Particularitatea lui sta in faptul ca religiile lumii sunt tratate simultan dupa mai multe criterii: cronologic, geografic si antropologic, reusindu-se astfel obtinerea unei unitati in diversitatea coplesitoare a fenomenelor de natura religioasa. Cititorul este purtat treptat de la religiile antice din zona Mesopotamiei, Egiptului, Iranului si Greciei catre arealul celtic, germanic si roman, pentru ca in final sa ajunga la marile religii ale lumii: zoroastrismul, iudaismul, crestinismul, islamismul, hinduismul si buddhismul.traducere de Mihai Elin
Despre Giovanni Filoramo

GIOVANNI FILORAMO (n. 1945) este profesor de istoria creștinismului la Facultatea de Litere a Universității din Torino și președintele Centrului pentru Știința Religiilor din cadrul aceleiași universități. A scris numeroase volume, care l-au consacrat ca pe un mare specialist în istoria religiilor și mai ales a creștinismului: Il risveglio della gnosi, ovvero diventare Dio (1990), Cristianesimo e società antica (cu S. Roda, 1992), L’attesa dellafine. Storia della gnosi (1993), Civitas peregrina. Radici cristiane dell’idea di straniero (1999), Che cos'è la religione (2004), Veggenti, profeti gnostici. Identità e conflitti nel cristianesimo antico (2005), La Chiesa e le sfide della modernità (2007), Il sacro e il potere (2009), Ipotesi Dio (2016), Il grande racconto delle religioni (2018), Il grande romanzo dei Vangeli (cu Corrado Augias, 2019). A coordonat lucrarea Storia delle religioni (1994–1996; Istoria religiilor, 5 volume, Polirom, 2008) și, împreună cu D. Menozzi, volumele din Storia del cristianesimo (1997). La Humanitas a mai publicat, în 2004, Manual de istorie a religiilor, împreună cu Marcello Massenzio, Massimi Raveri și Paolo Scarpi.

Despre Marcello Massenzio
Preda Istoria religiilor in cadrul Facultatii de Litere si Filozofie a universitatii „Tor Vergata“ din Roma. Printre lucrarile sale mai recente: Sacro e identita etnica (Milano, 1994), Dioniso e il teatro di Atene (Roma, 1995), Storia e metastoria (ingrijitor al editiei, Lecce, 1994). Este vicepresedinte al Asociatiei Internationale „Emesto De Martino“.
Despre Massimi Raveri
Preda Religiile si filozofia Asiei Orientale la Universitatea „Ca' Foscari“ din Venetia. A scris: Itinerari nel sacro. L'esperienza religiosa giapponese (Venetia, 1984) si Il corpo e il paradiso. Esperienze ascetiche in Asia orientale (Venetia, 1992). A ingrijit, in afara de acestea, Rethinking Japan (impreuna cu A. Boscaro si F. Gatti, Folkstone, 1991) si recentul volum Del bene e del male. Tradizioni religiose a confronto (Venetia, 1997).
Despre Paolo Scarpi
Preda Istoria religiilor si Religiile lumii clasice in cadrul Universitatii din Padova. A colaborat la Dizionario delle religioni (ingrijit de G. Filoramo, Torino, 1993), si la voi. I din Storia delle religioni, publicata de noi sub ingrijirea lui G. Filoramo (1994). Printre lucrarile sale mai recente: La fuga e il ritorno. Storia e mitologia del viaggio (Venetia, 1992). In afara de aceasta a ingrijit: Apollodoro, I miti greci (Milano, 1996); Ermete Trismegisto, Poimandres (Venetia, 1997, editia a patra).
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Manual de istorie a religiilor
  • An apariție: 2004
  • Ediție: editia I
  • Pagini: 520
  • Format: 15x22,5 cm
  • ISBN: 973--50-0715-0
  • ISBN-10: 973--50-0715-0
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: istorie, religie, lucrări de referinţă
  • Autor: Giovanni Filoramo, Marcello Massenzio, Massimi Raveri, Paolo Scarpi

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact