Închide Close
Armele secrete

Editura Humanitas Fiction

Julio Cortazar, Armele secrete

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Povestirea "Funigei" din acest volum sta la baza celebrei pelicule Blow-up (1996) a lui Michelangelo Antonioni, cu Vanessa Redgrave si David Hemmings in rolurile principale.

Ar fi de-ajuns doar acest volum, compus din cinci povestiri, ca sa-l consacre pe Julio Cortazar. Armele secrete reprezinta o carte definitorie pentru stilul unic al scriitorului argentinian: realitatea si visul se intrepatrund, cotidianul este punctat de tulburatoare evenimente inexplicabile, venite parca dintr-un taram magic.

"Julio Cortazar ne-a oferit o opera derutanta, de o frumusete la fel de nepieritoare ca amintirea pe care i-o port." (Gabriel Garcia Marquez)

"Realitatea lui Julio Cortazar este mitica: ea exista si dincolo de simturi, invizibila doar fiindca nu stim sa intindem mana la timp pentru a atinge prezenta pe care o presupune." (Carlos Fuentes)-- traducere de Tudora Sandru Mehedinti

Despre Julio Cortazar

Unul dintre cei mai importanti autori sud-americani, scriitorul argentinian Julio Cortázar s-a nascut pe 26 august 1914 la Bruxelles, intr-o familie de diplomati. In 1919, familia sa revine in Argentina, instalandu-se la Banfield, langa Buenos Aires. Debuteaza in 1938, sub pseudonimul Julio Denis, cu volumul de poeme Presencia. Preda literatura si engleza la Facultatea de litere si filozofie din Buenos Aires. Colaboreaza la revistele Sur si Realidad. In 1944, prima lui povestire, "Bruja", este publicata in revista Correo Literario. In 1951 primeste o bursa UNESCO la Paris, oras in care va ramane pana la sfarsitul vietii. In acelasi an publica volumul de povestiri Bestiario, urmat de Final del juego (Sfarsitul jocului, 1956), Las armas secretas (Armele secrete, 1959), Historias de cronopios y de famas (Povesti cu cronopi si glorii, 1962), Todos los fuegos el fuego (Toate focurile, focul, 1966), La vuelta al día en ochenta mundos (1967), Queremos tanto a Glenda (Cat de mult o iubim pe Glenda,1980), Los autonautas de la cosmopista (1983), care il vor impune drept un maestru al prozei scurte. Este autorul unor romane memorabile, printre care Rayuela (Sotron,1964), Los premios (1960) si Libro de Manuel (1974). Moare la Paris, la 12 februarie 1984, in urma unui atac de cord.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Armele secrete
 • An apariție: 2007
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 194
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1748-4
 • ISBN-10: 978-973-50-1748-4
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Julio Cortazar
 • Traducere: Tudora Şandru Mehedinţi

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact