Închide Close
Azazel

Editura Humanitas Fiction

Boris Akunin, Azazel

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Pe 13 mai 1876, in Gradina Alexandrovski din Moscova, un student se apropie de o tanara frumoasa ca un inger. Dupa ce ii face complimente si ii cere zadarnic un sarut, se impusca sub privirile ingrozite ale trecatorilor. Asa incepe o serie de evenimente extraordinare care ne poarta ca o furtuna, pe firul unei complicate conspiratii internationale, de la Moscova la Londra si retur. Azazel (1998) este primul roman din seria ce il are drept protagonist pe atipicul si carismaticul detectiv Erast Fandorin, un James Bond avant la lettre ale carui anchete nonconformiste rezolva mistere ce zguduie Rusia tarista si Europa la sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX. Boris Akunin preia in modul cel mai original mostenirea clasicilor rusi si a maestrilor literaturii politiste, de la Tolstoi si Bulgakov pana la Conan Doyle si Ian Fleming. Cartile sale, traduse din Islanda pana in Japonia si vandute in peste douazeci de milioane de exemplare, seamana cu niste matrioska elegante.

Despre Boris Akunin

Boris Akunin este pseudonimul literar al lui Grigori Skartisvili (n. 1956, la Tbilisi), eminent editor, eseist si traducator. A facut studii de filologie si istorie orientala la Universitatea de Stat din Moscova, specializandu-se in literatura si cultura japoneza. A tradus timp de douazeci de ani din japoneza (Mishima, Inoue) si engleza; a predat cursuri de civilizatie japoneza; a fost redactor, apoi redactor-sef adjunct la o prestigioasa revista literara; a scris un amplu eseu intitulat Scriitorul si sinuciderea; ingrijeste publicarea unei monumentale antologii a literaturii japoneze in douazeci de volume si conduce nu mai putin monumentalul proiect "Biblioteca Puskin" finantat de George Soros. Din 1998 scrie romane politiste, iar azi este o celebritate in Rusia, in Europa si in Statele Unite. Cartile sale sunt traduse in peste treizeci si cinci de limbi si s-au vandut pana acum in optsprezece milioane de exemplare. Azazel (1998) deschide seria ce il are drept protagonist pe atipicul si carismaticul detectiv Erast Fandorin, ale carui anchete nonconformiste rezolva mistere ce zguduie Rusia tarista si Europa la cumpana secolelor XIX si XX. In anul 2000, Akunin a fost nominalizat la Premiul Smirnoff-Booker, a fost numit "Scriitorul rus al anului" si a castigat Premiul Antibooker. | www.akunin.ru | www.boris-akunin.com

Recenzii

"Pur si simplu un deliciu. Inchipuiti-va ca Tolstoi ar fi creat o mixtura de James Bond si Sherlock Holmes." (Guardian)

"La fel de rusesc si de international precum caviarul si votca." (Anne Perry)

"Elaborat, complex, rusesc si tarist pana in maduva oaselor, de parca Tolstoi s-ar fi asezat la masa de lucru si ar fi scris un roman politist. Nu seamana cu nimic din ce ati mai citit." (Alan Furst)

Trivia

Scrie repede. A terminat Azazel in fix sase saptamani (renuntand la partida zilnica de jocuri pe calculator). A plecat intr-o croaziera de trei luni in jurul lumii si s-a intors odihnit, cu trei noi romane.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Azazel
 • An apariție: 2007
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 332
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-50-1550-3
 • ISBN-10: 978-973-50-1550-3
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Boris Akunin
 • Traducere: Denisa Fejes

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact