Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Thomas Leoncini, Bărbatul care voia să fie iubit și motanul care s-a îndrăgostit de el

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Traducere de Liliana Nechita

 

Atunci când o pisică îți iese în cale și nu se mai dezlipește de tine, de parcă te-ar fi ales dinadins, cu siguranță încearcă să-ți arate un alt drum, pe care, urmându-l, nu ai decât de câștigat. Bărbatul care voia să fie iubit și motanul care s-a îndrăgostit de el, delicat, emoționant și profund, este un roman despre călătoriile interioare care transformă și despre cum fericirea se găsește mai cu seamă în lucrurile simple. Mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult.

 

Christian e un tânăr ambițios, în plină ascensiune, care conduce un Porsche și trăiește într-o casă somptuoasă. Tot ce-și dorește pe lume sunt banii care i-ar putea oferi un statut social și fericirea. Și este pe punctul de a-i obține, ca urmare a unei tranzacții imobiliare pe care a pregătit-o minuțios. Pe nepusă masă însă, începe să găsească o serie de bilețele cu mesaje ce-i sunt adresate – încurajări, sau pur și simplu poezii. Odată cu ele, în viața lui Christian apare Joshua, un motănel roșcat aparținând unei lumi de care s-a îndepărtat de prea mult timp. Pentru a dezlega misterul bilețelelor, Christian, însoțit de Joshua, se va aventura în inima naturii, uitând pentru o vreme de constrângerile sociale, și va descoperi că fericirea e posibilă și arată cu totul altfel decât își închipuise el.

Despre Thomas Leoncini
Recenzii

„Thomas Leoncini este un șansonetist modern, care nu scrie pe portativ, dar face muzică din frazele sale.“ — TG5

 

„Thomas Leoncini a devenit un adevărat fenomen literar, iar cărțile lui străbat globul de la un capăt la celălalt.“ — Il Tempo

 

„Romanul lui Thomas Leoncini este o invitație la fericire. Nu ar trebui să fie prea greu, e suficient să urcăm un munte, să ne scăldăm într-un pârâu sau, pur și simplu, să privim norii. “ — Liliana Nechita

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Bărbatul care voia să fie iubit și motanul care s-a îndrăgostit de el
 • An apariție: 2024
 • Ediție: I
 • Pagini: 224
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-606-097-398-0
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Thomas Leoncini
 • Traducere: Liliana Nechita

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact