Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Geert Kimpen, Cabalistul

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Bestseller internaţional tradus în peste cincisprezece limbi.Tainele Cabalei într-o emoţionantă poveste despre ucenicie şi autodepăşire.

La moartea maestrului său, Cordovero, tânărului Hayim Vital, cel mai ambiţios dintre discipoli, îi revine o misiune stranie: aceea de a deveni scribul lui Iţac Luria, un străin misterios sosit din Egipt în micul Ţefat din nordul Galileii, loc în care trăiesc şi studiază interpreţi renumiţi ai Cabalei. Primele lecţii primite de la noul său mentor îl entuziasmează, căci tânărul visează să reunească într-o singură carte accesibilă toată învăţătura din Cabala. Pe parcursul iniţierii sale, Hayim are de ales între iubirea pătimaşă pentru Francesa, senzuala fiică a lui Iţac Luria, şi calea austeră a înţelepciunii.

  Stelian Ţurlea, „Cabala şi poveşti de iubire“ (Ziarul de dumincă, martie 2011)

Despre Geert Kimpen

GEERT KIMPEN s-a născut în 1965, în Belgia. A urmat cursurile de regie ale Universităţii de Arte din Amsterdam. Din 1990 trăieşte în Olanda, unde desfăşoară o activitate prolifică şi foarte variată ca autor de piese de teatru şi cabaret, fiind şi scenarist pentru televiziune. Pasionat de ezoterism şi Cabala, Geert Kimpen a semnat articole pentru o revistă de profil. A colaborat cu Eric Woolfson la scrierea unui scenariu pentru musical-ul Gaudi. Este autorul unei piese, De verliefde componist (Compozitorul îndrăgostit), dedicate lui Hector Berlioz. Cabalistul (De kabbalist, 2006), primul său roman, a devenit un bestseller internaţional, fiind tradus în peste cincisprezece limbi, şi i-a adus comparaţia cu Paulo Coelho şi Dan Brown. Ca urmare a acestui succes, Geert Kimpen a mai scris un ghid despre cum poate Cabala influenţa pozitiv viaţa oamenilor, Stap voor stap van wens naar werkelijkheid (2009). Al doilea său roman, De geheime Newton (2008), a fost de asemenea un bestseller, cel de-al treilea, Rachel, of het mysterie van de liefde, aflându-se în curs de apariţie.

Recenzii

„Romanul Cabalistul reuşeşte o îmbinare deosebit de ingenioasă între Codul lui Da Vinci, Alchimistul şi Indiana Jones.“ (De Standaard)

„Un minunat roman de mistere şi atmosferă, exotic şi plin de imaginaţie. Kimpen este un povestitor înnăscut, iar scenele alerte, cinematografice îi trădează fără îndoială pregătirea regizorală.“ ('t Scheldt)

„O carte care tratează un subiect complex într-o manieră plină de strălucire şi inteligenţă.“ (Gazet Van Antwerpen)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Cabalistul
  • An apariție: 2010
  • Ediție: I
  • Pagini: 320
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-689-384-1
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Geert Kimpen

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

13 iunie 2024, Editura Humanitas Fiction

Eric-Emmanuel Schmitt la București, 13–14 iunie

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact